Coronaviruset

Lange hasj-køer i Nederland

Coronaviruset fører til at også Nederlands såkalte coffeeshops stenger. Søndag hamstret folk cannabis.

KØ: Nederland stenger butikker og kaféer. Folk sto i lange køer for å kjøpe cannabis søndag. Video: AP. Foto: AFP. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nederland tar, som mange andre land, grep for å unngå spredning av coronaviruset, og stenger offentlige steder som kafeer og restauranter.Minutter etter at det søndag ble kjent at landets coffeeshops lukker dørene, hastet folk til for å kjøpe cannabis, skriver nyhetsbyrået AP.Myndighetene vedtok søndag at alle butikker skal holde stengt fram til 6. april. Avisa Volkstrant meldte om lange køer utenfor coffeeshops i byer landet rundt.

- Da blir det i det minste litt mer gøy de neste ukene, sier en student til Volkstrant.Studenten, som sto i kø i Amsterdam, fortalte avisa at han hadde kjøpt ni biter med kake med cannabis i, til seg og romkameratene.- De neste kanskje to månedene får vi i ikke tak i cannabis, så det ville vært fint å ha noe liggende hjemme, sier en annen kunde i køen til nyhetsbyrået AFP.Det er lovlig å selge cannabis til personlig bruk på coffeeshops i Nederland.

Stenger

På en pressekonferanse søndag ble det kjent at Nederland stenger alle skoler og barnehager fram til 6. april. Blant annet butikker, restauranter og treningssenter stenger også.Landets helseminister, Bruno Bruins, advarte det nederlandske folket mot å hamstre etter at vedtaket om å stenge butikker ble tatt.Søndag morgen var 959 bekreftet smittet av coronaviruset i Nederland. 12 mennesker har mistet livet, ifølge Det europeiske smittevernbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer