KAOTISK: Komplett kaos og innesnødde biler, ubrøyta veier, stengte skoler og barnehager. Det er realiteten på Nærbø i dag, skriver Grete Halsne.
KAOTISK: Komplett kaos og innesnødde biler, ubrøyta veier, stengte skoler og barnehager. Det er realiteten på Nærbø i dag, skriver Grete Halsne.Vis mer

Lange køer, forsinkelser i fly- og kollektivtrafikken og flere snørekorder

Været fortsetter å skape problemer på Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder, video eller historier fra værkaoset? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller 24 00 10 00.

I går skapte store mengder snø trafikkaos på Vestlandet. I dag våknet mange vestlendinger, spesielt i Rogaland, opp til enda mer snø. De store snømengdene skaper store problemer for fremkommeligheten i hele fylket.

Brøytebilene har problemer med å få unna all snøen, det er glatt på veiene, og flyplassen i Stavanger var i morgentimene stengt på grunn av været.

Kolumbus, selskapet som drifter bussene i Rogaland, melder også i dag om store forsinkelser på grunn av lange køer og glatte veier. Noen av bussen går ikke i det hele tatt.

På Statens vegvesen sine nettsider kan du se oversikten over hvilke veier og fjelloverganger som er stengt eller har redusert framkommelighet på grunn av været.

Snørekorder Hele tre steder i Rogaland våknet i dag til nye snørekorder:

• Sviland - 70 centimeter
• Ims - 50 centimeter
• Hognestad - 40 centimeter

- Det har blitt en del snø for rogalendingene, og jeg kan ikke utelukke flere byger utover dagen i dag, spesielt i den sørlige delen av fylket, sier Kjersti Opstad Strand, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

I løpet av kvelden vil vestlendingene få en liten pause fra all snøen, men til gjengjeld vil vinden ta seg opp.

I VANNET: Også i går skapte snøen problemer på veiene. Her har en lastebil sklidd i elva på E16 ved Voss. Foto:
I VANNET: Også i går skapte snøen problemer på veiene. Her har en lastebil sklidd i elva på E16 ved Voss. Foto: Vis mer

- Også i morgen holder vinden seg, og det vil blåse opp til liten storm, og til dels full storm langs kysten sør i Rogaland. Rogalendingene må nok følge nøye med på værmeldingene denne helga, sier Strand.

Best i nord Også på Østlandet har det kommet noe snø i natt og i løpet av morgentimene, men ikke på langt nær like mye som på Vestlandet.

- I nord er det opphold, men det kan komme inn sterk vind i løpet av morgendagen. Da kan det også komme en snøbyge her og der, sier Arild Mentzoni, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

I løpet av fredagen eller lørdagen beveger et stort lavtrykk seg inn over Sør-Norge, og det kan bli vinterstorm på Sørlandet. Også Østlandet kan vente seg relativt mye snø og sterk vind.

- Store deler av Sør-Norge får opphold i morgen, men det blir god kuling allerede fra i kveld av. Den sterkeste vinden kommer imidlertid på lørdag, sier Mentzoni.  

LANGE KØER: Store mengder snø i Rogaland har skapt problemer i trafikken de siste dagene. Bildet er tatt tidligere i år. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet
LANGE KØER: Store mengder snø i Rogaland har skapt problemer i trafikken de siste dagene. Bildet er tatt tidligere i år. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet Vis mer