NYTT FLYKAOS: Opptrappingen av vekterstreiken vil gi lengre køer gjennom sikkerhetskontrollen og innstilte innenriksavganger. Bildet er ikke fra i dag.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
NYTT FLYKAOS: Opptrappingen av vekterstreiken vil gi lengre køer gjennom sikkerhetskontrollen og innstilte innenriksavganger. Bildet er ikke fra i dag. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Lange køer, innstilte fly og tomme minibanker

Du vil merke at 2459 vektere nå er i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I morges klokka seks gikk ytterligere 1456 vektere ut i streik. De kommer i tillegg til de 1.003 som allerede er i streik, og folk vil tidlig merke konsekvensene av opptrappingen, skriver NTB.

Først og fremst vil flytrafikken rammes fordi vekterne som står for sikkerhetskontrollen, er tatt ut i streik.

Det aller meste av rutetrafikken må innstilles ved flyplassene i Kristiansand, Ørsta/Volda, Kristiansund, Harstad/Narvik og Lakselv. Fra før er flyplassene i Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest rammet av streiken.

Redusert kapasitet Oslo lufthavn oppfordrer på sin hjemmeside reisende til å møte tidlig på grunn av den reduserte kapasiteten i sikkerhetskontrollen.

- Vi har elleve sluser åpne. Det er to mindre enn normalt. Det var køer i halv fem-tida i morges da chartermaskinene skulle gå, men akkurat nå flyter det veldig bra gjennom sikkerhetskontrollen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til Dagbladet klokka 07.40.

Han mener folk bør ta høyde for at det vil ta lengre tid enn normalt gjennom sikkerhetskontrollen.

- Vi har redusert kapasitet, og folk bør derfor være ute i god tid når de skal ut å fly, sier Kobro.

Lange køer Ved Sola lufthavn vil 33 vektere streike, mens 51 nye vektere tas ut ved Gardermoen slik at 110 vektere er i streik ved Norges hovedflyplass, noe som vil ramme lufthavna kraftig.

Fra Sola utenfor Stavanger blir det torsdag morgen ved 06.30-tiden rapportert at køene allerede er tre til fire ganger lengre enn vanlig. Bare tre av fem sikkerhetssluser er åpne og sikkerhetssjekkene tar rundt 25 minutter. Foreløpig flyter det greit, får NTB opplyst.

Opptrappingen vil også ramme verditransporter, noe som kan føre til at minibankene etter hvert går tomme for penger.

Bilister som passerer enkelte bomstasjoner i Østfold og Hordaland kan glede seg over at de kan kjøre gratis ettersom bomstasjonene ikke lenger vil bli bemannet.

Trafikken til oljefeltene Gullfaks, Statfjord, Oseberg og Brage vil også bli berørt. I helgen ble rundt 300 oljearbeidere, som enten skulle ut på feltet eller hjem, stoppet av vekterstreiken.

Tomme minibanker Allerede i går gikk de første minibankene i Oslo tomme for penger som en følge av vekterstreiken, skriver VG.

- Når minibankene går tomme, blir de ikke fylt opp igjen før streiken er over, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til avisa. Det er i større byer med hyppig trafikk at sjansen for tomme minibanker er størst.

Banken oppfordrer folk til å handle med kort, og gjør oppmerksom på at det er mulig å ta ut kontanter i butikkene.