Lange køer og tett trafikk

Påskehjemfarten gir laaange køer på de fleste hovedveiene på Østlandet. Riktig ille er det på E16 ved Hønefoss, hvor køen strekker seg 15 kilometer på begge sider av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over Sundvollen i Buskerud passerer det søndag kveld 2.000 biler i timen. Slikt blir det stillestående kø av.

- Køen strekker seg 15 kilometer i begge retninger ut fra Hønefoss, opplyste vaktoperatør Bjørn Andersen ved Vegmeldingssentralen til NTB ved 18.30-tiden.

Både E16 fra Valdres, riksvei 7 opp gjennom Hallingdal og riksvei 134 mot Drammen er hardt trafikkbelastet.

Alternativ rute

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet. Vaktoperatør Bjørn Andersen regner med at trafikken ennå vil øke på utover kvelden, og at mengden biler først vil begynne å flate ut en gang mellom klokken 20 og 21 søndag kveld.

For bilister som kommer fra Geilo og skal i retning Drammen, anbefaler Andersen riksvei 40 gjennom Numedalen som alternativ rute.

Tre hard skadd

Riksvei 3 gjennom Østerdalen er stengt etter en trafikkulykke ved 17-tiden søndag kveld. Seks personer er skadd, tre av dem alvorlig, etter en front mot front-kollisjon ved Hanestad i Rendalen kommune i Østerdalen.

Anbefalt omkjøring er riksvei 30 mellom Koppang og Tynset.

Tregt inn mot Oslo

Vegmeldingssentralen opplyser til NTB at trafikken på E 6 nordfra inn mot Oslo går svært tregt. E 6 blir vekselvis stengt av for å fordele trafikken dels gjennom Hamar, dels via riksvei 4 over Gjøvik.

Riksvei 255 mellom Jølrstadmoen og Fåberg er stengt på grunn av stor trafikk på E 6, med omkjøring skiltet via riksvei 253.

På den positive siden sier vaktoperatør Bjørn Andersen at ingen av fjellovergangene er stengt og at det generelt er gode kjøreforhold.

(NTB)