Lange køer på Gardermoen

Avinor har tidligere advart om uvanlig lange køer.

KØ: Tidlig mandag morgen er det allerede stor pågang på Gardermoen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KØ: Tidlig mandag morgen er det allerede stor pågang på Gardermoen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Allerede klokka 06.30 mandag er det lange køer ved innsjekken på Oslo lufthavn Gardermoen. Dette er den første dagen med coronapass i EU, og dermed den første store reisedagen over landegrensene på lenge.

Seinest på Dagsrevyen søndag, sa lufthavndirektør Stine Westby at flyreisende må være forberedt på opptil seks-sju timer lengere tid enn vanlig på flyreisende ved avreise og ankomst enn normalt.

- Helt normalt

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud at det ikke er mer kø enn vanlig.

- Det er helt normalt at det er køer, sier Ulverud.

- Det ser ut som det er en gigantisk kø, men med avstandskrav og liknende så er det ikke så lang som den ser ut som, sier hun,

Man må regne med at det er kø når man reiser, forteller Ulverud.

- Det som er viktig er at man møter opp i tråd med hva flyselskapet anbefaler, sier hun, og legger til at de forskjellige flyselskapene anbefaler litt ulike ting.

Ulikt selskap til selskap

Noen av flyselskapene har sluttet med automatisk innsjekk av bagasje, fordi de må kontrollere dokumenter.

- Her ved manuell bagasjeinnsjekk er vi pålagt å undersøke at reisende har alle dokumenter som de normalt må vise ved ankomst, forteller den ansatte som tar hånd om Dagbladets bagasje og papirer mandag morgen.

Da har Dagbladet stått i kø i over halvannen time for å sjekke inn.

- Det har vært mye å sette seg inn i for oss, men sånn jeg forstår det tar det mye lengere tid når man ankommer landet igjen, sier den ansatte.

GARDERMOEN: - Det er en nødvendig karantene man er nødt til å ta, sier reisende May Kristin Knutsen. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer

Avinor har klargjort «alternative ventearealer i terminalen».

Denne helga har også de første norske charterflyene gått fra Norge til Hellas. Det er to måneder seinere enn det ville vært en normal sesong før pandemien.

Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Eline Hyggen Skari, har tidligere fortalt Dagbladet at de har opplevd en stor pågang i antall reisebestillinger etter at det har blitt lettet på reiserestriksjoner.

PÅGANG: Avinor har anbefalt reisende å planlegge god tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅGANG: Avinor har anbefalt reisende å planlegge god tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer