Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lange køer på veiene inn mot Oslo

Forsinkelser på opp til halvannen time på enkelte strekker.

LANGE KØER:  På formiddagen i dag var det fortsatt lange køer på veiene inn mot Oslo. Her fra E6 Søndre Nordstrand. Foto: WebCam Statens vegvesen
LANGE KØER: På formiddagen i dag var det fortsatt lange køer på veiene inn mot Oslo. Her fra E6 Søndre Nordstrand. Foto: WebCam Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snøvær på Østlandet og flere mindre trafikkuhell har i morges ført til lange køer på innfartsårene til Oslo.

- Vi har hatt flere små trafikkuhell og selv om ingen av dem har vært alvorlige har det ført til at det har gått veldig sakte på veiene i morges, sier trafikkoperatør Trude Lindstad i Statens vegvesen til Dagbladet.

Hun fortetter at det først og fremst har vært vogntog som har blitt stående i veibanen og skapt problemer flere steder.

- Problemene forsterker seg når våre entreprenører ikke får kommet seg ut på veiene på grunn av køen, sier trafikkoperatøren.

To timer kø Spesielt ille har det vært på E6 nordfra fra Jessheim og inn til Oslo sentrum.

- Et vogntog med stans har gjort at det ble veldig mye kø. Vi var oppe i en forsinkelse på to timer på det verste fra Jessheim til Helsfyr. Vanligvis tar det en halv time. Fortsatt er forventet reisetid på strekket 1,5 timer, altså en timer mer enn vanlig, sier hun.

 På E6 i motsatt retning, i retning fra Oslo til Gardermoen er det også fortsatt lange køer. Dette skyldes et vogntog som måtte legge om til kjettinger og derfor sperret et av kjørefeltene.

- Det er bedre nå, men fortsatt er det en forsinkelse på 30 minutter.

På E18 fra Drammen til Oslo har trafikken også gått veldig tregt.

- Her er det ikke meldt om ulykker, så det er nok snøværet som har gjort at det er mer kø enn vanlig. Selv om det er i ferd med å bedre seg er det fortsatt store forsinkelser, opplyser Lindstad.

Ikke vanskelige kjøreforhold Til tross for snøen, skal det ikke være spesielt vanskelige kjøreforhold.

- Det er vanlig vinterføre, men det kan selvsagt være litt glatt på enkelte småveier, sier hun.

At det er store forsinkelser i køen langt ut på formiddagen er ikke vanlig, ifølge Statens vegvesen.

- Vi pleier ikke ha slike køer på dette tidspunktet,  nei, sier Lindstad.