Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lange vogner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Transportnæringen i Norge vil ha tillatelse til å kjøre enda lengre vogntog på veiene våre. I stedet for en maksimallengde på 18,75 meter vil de bruke vogner som er 25,25 meter. Slike vogntog er i bruk i Sverige og Finland, men er ikke tillatt i EU. I dette spørsmålet bør vi være harmonisert med EU.
  • Transportnæringen mener de store vognene vil bety mindre trafikk på veiene. Det er en høyst tvilsom påstand. Poenget er vel å kapre mer godstrafikk fra jernbanen. Det er i seg selv lite ønskverdig. Men verre er det at slike svære vogner passer dårlig for våre veier, også for våre stamveier. De er både for svingete og smale. Allerede i dag opplever mange bilister de tunge vogntogene som en pest og en plage i trafikken. Enda lengre og tyngre vogner vil representere en ytterligere trafikkfare. Så samferdselsminister Odd Einar Dørum bør bruke første saklige anledning til å si nei til disse monstrene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media