Langeland er funnet på 108 meters dyp

Besetningen på to ukrainere og fire russere har trolig omkommet i ulykken.

TROLIG OMKOMMET: Det er hardt vær der det søkes etter det norskregistrerte skipet Langeland. Mannskapet på seks personer er trolig omkommet. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
TROLIG OMKOMMET: Det er hardt vær der det søkes etter det norskregistrerte skipet Langeland. Mannskapet på seks personer er trolig omkommet. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske kystvakta har funnet det forliste lasteskipet Langeland i Kosterfjorden utenfor Strömstad, melder svensk radio.

Søndag formiddag meldte Sveriges Radio Väst at den svenske kystvakta har funnet Langeland på 108 meters dyp. Letemannskapene har tatt bilder av skipet.

Det om lag 70 meter lange og 2.500 tonn tunge frakteskipet var lastet med stein og var på vei til Moss da det forliste tidlig fredag morgen. Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men én teori er at skipet fikk slagside som følge av at lasten løsnet i uværet natt til fredag. Besetningen på to ukrainere og fire russere har trolig omkommet i ulykken.

Ifølge nyhetsbyrået TT har Langeland tidligere fått sikkerhetsanmerkninger. Under en inspeksjon i Landskrona i 2007 var skipet i så dårlig stand at det ikke fikk forlate havna før forbedringer ble gjort. Samme sommer fikk skipet 13 anmerkninger ved en inspeksjon i Göteborg.

(NTB)

 

 

LANGELAND: Arkivfoto av bulkskipet MV Langeland, som forliste ved Kosterfjorden i Sverige fredag morgen. Langeland er et 70 meter langt lasteskip og veier 2.500 tonn. 
Foto: Myklebusthaug Management / SCANPIX
LANGELAND: Arkivfoto av bulkskipet MV Langeland, som forliste ved Kosterfjorden i Sverige fredag morgen. Langeland er et 70 meter langt lasteskip og veier 2.500 tonn. Foto: Myklebusthaug Management / SCANPIX Vis mer