Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Langemyhr får polakkrefs av Arbeidstilsynet

Jobbet opp mot 60 timers i uka og tjente for lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opp mot 60 timers arbeidsuker tolv uker i strekk er noe av det Arbeidstilsynet refser Byggmester Harald Langemyhr AS for i saken med de polske arbeiderne.

Tønsberg-byggmesteren har brutt arbeidsmiljøloven på flere punkter, mener tilsynet.

Nå varsler Arbeidstilsynet seks pålegg som følge av dette. Blant annet må byggmesteren oversende nye arbeidskontrakter for 47 kontrollerte arbeiderne, samt dokumentere at arbeidstiden holder seg innenfor arbeidsmiljølovens bestemmelser og at det skal gis overtidsbetaling etter loven. Det er satt en frist til 15. mai for å få påleggene gjennomført.

I en pressemelding sier byggemesteren at det som er avdekket om lønn og arbeidstid, i stor grad stemmer med hva de selv har avdekket.

- Selskapet har allerede utarbeidet nye avtaler og satt av penger for å gjøre opp med ansatte som har fått for lite betalt, skriver Byggmester Harald Langemyhr.

Det var i starten av mars i år at Arbeidstilsynet stengte to byggeplasser i Oslo der polske arbeidere jobbet for Byggmester Harald Langemyhr. De 29 polske arbeiderne som var involvert, er fortsatt permittert, opplyser selskapet.

Les også: «Vi ber om at dere ikke krever lønn gjennom arbeidstilsynet eller fagforeningen»

NTB

BYGGMESTER: Harald Langemyhr. Foto: Tønsbergs Blad
BYGGMESTER: Harald Langemyhr. Foto: Tønsbergs Blad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media