- Langemyhr kommer ikke likevel

Vil unngå presseoppbud på Gardermoen, hevder advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr kommer ikke hjem til Norge i kveld likevel, hevder advokat John S. Gulbrandsen.

- Vi ønsker å slippe dere i media. Det skled ut til alle når han skulle komme. Derfor er hjemturen utsatt for å unngå et stort presseoppbud og masse TV-kameraer på Gardermoen, sier Gulbrandsen til Dagbladet.no.

- Er ikke redd pressen

Advokaten understreker at Langemyhr ikke frykter mediaoppmerksomheten saken har fått, men at de føler situasjonen blir feil hvis han overgir seg til politiet foran et fullsatt pressekorps.

- Han tenker seg en litt roligere anledning. Politiet er informert om endringen i planene. Det er ikke lenge til han kommer, men det blir neppe i kveld, sier han.

- Men jeg har snakket mye med Langemyhr den siste tiden, og han er ikke typen til å frykte pressen og oppmerksomheten rundt denne saken. Tvert om. Men vi ønsker å gjøre dette på en mer smidig måte, sier Gulbrandsen.

Lo av prinsessekluss

Tidligere i ettermiddag slo nettavisen E24.no opp nyheten om at Langemyhr var ankommet Gardermoen og pågrepet av politiet. Journalisten på stedet fastslo at politiet bordret et direktefly fra Rhodos og sluset byggmesteren ut i ventende politibiler.

KOM;MER IKKE: Byggmester Harald Langmyhr skal ha utsatt hjemreisen for å unngå media, hevder advokaten. Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll/SCANPIX
KOM;MER IKKE: Byggmester Harald Langmyhr skal ha utsatt hjemreisen for å unngå media, hevder advokaten. Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll/SCANPIX Vis mer

Det E24 trodde var den bedragerisiktede byggmesteren var i virkeligheten prinsesse Märtha Louise på vei hjem fra utenlandsreise. Politifolkene var prinsessens livvakter, og bilene var hennes eskorte.

- Jeg har fortalt Harald Langemyhr om oppstyret her hjemme og han tok det humoristisk. Det var jo ganske moro midt oppi det hele, sier Gulbrandsen.

Advokaten blir ikke å representere Langemyhr i forbindelse med bedragerisiktelsen. Verken Gulbrandsen eller hans kolleger i advokatfirmaet Wiersholm driver med denne type strafferett.

Andenæs og Veum blir forsvarere
Gulbrandsen bekrefter overfor Dagbladet.no at Ellen Holager Andenæs og Johnny Veum fra advokatfirma Andenæs Aaløkken Veum DA ønskes som Langemyhrs forsvarere i den kommende straffesaken mot ham.

- Det er ikke helt klarlagt, og en del formelle ting må klarlegges først. Men vi regner med at det blir kungjort hvem som blir forsvarere i nær fremtid, sier han til Dagbladet.no.

Harald Langemyhr er siktet for grovt bedrageri etter at Oslo kommune anmeldte Harald Langemyhr AS for grov svindel og bedrageri i størrelsesorden i størrelsesorden 20 millioner kroner.

- Langemyhr kommer ikke likevel