Langemyhrs luksusvilla og hytte tatt i arrest

Pant for 17 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har nå tatt beslag i luksusvillaene og hytta til den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr.

Onsdag bekreftet Statens kartverk overfor Aftenposten at politiet har tatt pant i de fem eiendommene. Pantet er begrenset til 17 607 202 kroner, skriver avisa.

I tillegg har politiet tatt pant i en Audi A3.

Langemyhr ble i går varetektsfengslet i to uker.

Byggmesteren bor sammen med sin kone og to barn i en av boligene som er tatt pant i. Hensyn til familien var et av argumentene forsvarer Petar Sekulic ga for at Langemyhr ikke burde varetektsfengsles i går.

- Dette er ingen positiv opplevelse for min klient. Men han er ingen slagen mann og ønsker å stå på for å motbevise påstandene mot ham, sa Sekulic til Dagbladet.no etter fengslingen.

Langemyhr er siktet for bedrageri mot Oslo Kommune for totalt 28 millioner kroner. Av dette skal 17,9 millioner ha blitt utbetalt.

Les også: Her er brevet som satt i gang Langemyhr-saken og slik mener politiet at han har svindlet Oslo kommune

TATT ARREST I: Langemyhrs luksusvilla i Tønsberg. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TATT ARREST I: Langemyhrs luksusvilla i Tønsberg. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Store verdier

Verdien av eiendommene politiet har beslaglagt er trolig over 40 millioner kroner. Langemyhrs nybygde funkisvilla har ifølge VG alene en verdi på 20 millioner kroner, og boligen er gjeldfri.

Når det gjelder Harald Langemyhrs hytte på Gaustablikk, ble det 19. mai i år ble det registrert et nytt pant i hytta.

Samme uka som politiet slo til med en razzia mot Langemyhrs selskap, solgte han en luksusvilla i Tønsberg for 11 millioner kroner.

Langemyhrs mekler ble kontakt av politiet.

Siktede legger ansvar på hverandre
Politiet ønsket å varetektsfengsle i fire uker Langemyhr på grunn av faren for bevisforspillelse.

De argumenterer med at tre av de siktede i saken; Langemyhr, en polsk arbeiderleder (30) og en nordmann i 40-åra, har forklart seg motstridene i forhold til hvem som hadde det faktiske ansvaret for timelisteføringen i oppdraget på Økern sykehjem.

- Det er ikke samsvar med hva de har forklart. Det er noe av grunnen til at vi mener det er bevisforspillelsesfare, sa politiadvokat Svein Olav Kristiansen til Dagbladet.no i går.

Langemyhrs luksusvilla og hytte tatt i arrest

Politiet mener også at det er fare for at Langemyhr skal påvirke andres vitneforklaringer dersom han ikke varetektsfengsles.

Mannen forsvarer, Petar Sekulic, forstår ikke politiets argumenter.

Han setter spørsmålstegn ved om de tre siktede faktisk har forklart seg motstridene.

- Slik jeg tolker det er det ikke motstrid i forklaringene. En har forklart at Langemyhr hadde noe å gjøre med timelistene. Som daglig leder har han til en viss grad hatt ansvar for endelig godkjenning og lignende. Det er ikke det samme som å ha hovedansvaret for timelisteføringen, sa han til Dagbladet.no i går.

FENGSLET I TO UKER: Harald Langemyhr.
FORSVARER: Petar Sekulic møtte i går i Oslo tingrett sammen med Harald Langemyhr.