Langer ut mot «høye hæler» og «jenteklubben Grei»

Stortingspolitiker ber redaktørene rydde opp i «uheldig samrøre».

MED I HØYE HÆLER: Flere journalister, politikere og PR-rådgivere er med i det lukkede kvinnenettverket «Høye hæler». Øverst fra venstre: Marie Theisen, journalist i VG, Cathrine Fossum,  nyhetsanker i TV2, Liza Stokke, journalist i Dagsrevyen, Eva-Charlotte Stenset rådgiver i Geelmuyden.Kiese, Henriette Brusgaard, skuespiller og KrFs nestleder, Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix.
MED I HØYE HÆLER: Flere journalister, politikere og PR-rådgivere er med i det lukkede kvinnenettverket «Høye hæler». Øverst fra venstre: Marie Theisen, journalist i VG, Cathrine Fossum, nyhetsanker i TV2, Liza Stokke, journalist i Dagsrevyen, Eva-Charlotte Stenset rådgiver i Geelmuyden.Kiese, Henriette Brusgaard, skuespiller og KrFs nestleder, Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aps stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande reagerer voldsomt på det lukkede nettverket «Høye hæler», eller det han kaller «jenteklubben Grei».

- Jeg synes dette er en ny utgave av gutteklubben grei. Det er personer fra norsk politikk, pr-bransje og journalistbransjen som skal støtte og bygge hverandre opp. Det er nettopp dette vi har brukt så mange å på å bekjempe når det gjelder hemmelige mannlige nettverk, sier han.
- Samrøre Stokkan-Grande mener det er all grunn til å stille spørsmål om det ikke er «uheldig samrøre når pr-folk, politikere og journalister samles for løfte hverandre opp og fram».

- Jeg får en svært dårlig smak i munnen. Dette minner om jenteklubben grei.

I går skrev Dagbladet om kvinnenettverket «Høye hæler», et nettverk bestående av unge kvinner i maktposisjoner. Nettverket har møtene sine på Stortinget, og blant deltakerne finnes det er en rekke kjente personer fra norsk politikk, pr- bransje og næringsliv.

I tillegg er også journalister fra Aftenposten, NRK, TV2 og VG tilknyttet nettverket.
Ber redaktører ta grep Nå ber Stokkan-Grande redaktørene til de berørte journalistene ta affære.

-  Jeg lurer på om sjefsredaktørene i avisene som nevnes, Tv2-sjefen samt kringkastingssjefen er bekvem med dette. Det er uhelig dersom det kan stilles spørsmålstegn ved journalisters objektivitet, sier han.

Han får støtte av Magne Lerø, redaktør i Ukesavisen Ledelse.  

- I prinsippet er det betenkelig at aktive journalister og ledende kvinner er i samme nettverk. Det kan bli problematisk om en av kvinnene skal dekke en sak hvor en av de andre kvinnene skal kommentere. Spesielt om arbeidsgiver ikke er klar over koblingen, sier han.
Kritisk redaktør Marie Simonsen, Dagbladets politiske redaktør er kritisk, i likhet med Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund, som mener journalister ikke kan være i et nettverk hvor formålet er å løfte nettverksmedlemmene opp og fram.

- Det går ikke an for journalister å være med i hemmelig nettverk hvor politikere også er med. Generelt bør journalister holde seg unna hemmelige nettverk, med mindre de går inn i dem for å avsløre dem, sier Simonsen.
Ballerinasko Redaktøren synes det går en absolutt grense ved nettverk med personer journalister selv skal skrive om.

BER REDAKTØRENE RYDDE OPP: Stortingspolitiker Arild Stokkan-Grande (Ap) er sterkt kritisk til at journalister deltar i nettverk med formål å bygge opp og gjøre andre kvinner i pr-bransjen og politikken sterkere. Nå ber han redaktørene rydde opp. Foto: Berit Roald / Scanpix
BER REDAKTØRENE RYDDE OPP: Stortingspolitiker Arild Stokkan-Grande (Ap) er sterkt kritisk til at journalister deltar i nettverk med formål å bygge opp og gjøre andre kvinner i pr-bransjen og politikken sterkere. Nå ber han redaktørene rydde opp. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

- Ellers så synes jeg at kvinnenettverk blir fremstilt som mye mer skummelt enn herrenettverk. Det er det jo ikke. Jeg er enig i at kvinner burde være flinkere til å løfte hverandre opp og frem. Det finnes slike nettverk mellom menn over alt, sier hun.

Redaktør for Samtiden, Cathrine Sandnes mener det presseetisk kan være problematisk med «Høye Hæler», utover det synes hun nettverket i seg selv er uinteressant.

- Jeg synes det verste med dette nettverket er navnet. Hvem har lyst til å være med i et nettverk som heter Høye Hæler?, sier Sandnes. 

 Her får hun støtte av Marie Simonsen:  

- Når det gjelder navnet synes jeg «Høye hæler» er patetisk. Hva med dem som går i ballerinasko!? sier Simonsen og ler.

- GÅR IKKE AN: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, er ikke i tvil: Journalister kan ikke være i lukkede nettverk med politikere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- GÅR IKKE AN: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, er ikke i tvil: Journalister kan ikke være i lukkede nettverk med politikere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Høye hæler - disse er med:

•Gyro Sølvsberg:
Lokallagsleder søndre nordstrand krf, nestleder i Krfs Kvinnenettverk i Oslo.

Eva-Charlotte Stenset:
Geelmuyden.Kiese, tidligere TVNorge og rådgiver for Dagfinn Høybråten.

Gunnhild Sørås:
Kommunikasjonsrådgiver for Krf på Stortinget.

Karen Marie Hartmark:
Vara til stortinget for Krf, Vest-Agder og advokat i AdvokatDirekte, styremedlem i Filadelfia bibelskole og norsk misjon i øst.

Linn Haugland:
Norges kreative fagskole.

Elisabeth Onsum:
 Journalist i NRK, kulturnytt.

Heidi Studer:
 Ansatt ved Sveits? ambassade i Oslo.

Hildegunn Bernsen: Kommunikasjonsrådgiver for Krfs stortingsgruppe.

Rut Helen Gjævert:
 Redaktør i Oslo Nights, mote og foto-blogg.

• Ruth Helene Reme Jakobsen:
 Bor i Luxemburg, NHH, satt i fylkesstyret i KrFU i Vest-Agder og har jobbet i i Menneskeverd.

• Inger Lise Hansen:
 Tidligere nestleder i Krf.

Liza Stokke:
 Journalist i Dagsrevyen.

•Cathrine Fossum:
Nyhetsoppleser i TV2.

• Henriette Brusgaard:
Skuespiller og programleder.

• Cornelia Bjørke-Hill:
 NRK, Østfold.

• June Marie Westerveld:
 Journalist i Aftenposten (permisjon).

• Ingunn E. Ulfsten:
 Forskningsparken, tidligere rådgiver Krfs stortingsgruppe.

• Stine Traaholt :
NRK, reporter Kulturnytt.

• Kristin Oudmayer:
 Unicef, prosjektleder.

• Heidi Røsok-Dahl:
 Videojournalist i Scanpix NTB. 

• Marita Hegertun Bratgjerd:
 Motedesigner.

• Vibeke Myrann Nesse:
Advokat Direkte.

• Ingrid Erøy Fagervik:
 Grunder av Blafre. I permisjon fra jobben som utviklingsredaktør i Vårt Land.

• Kelly Christiansen:
Mediacirkus. Tidligere journalist i BT og Agderposten.

• Astrid Sehl:
Politisk rådgiver Flyktningerådet.

• Marie Theisen:
Journalist i VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer