Erdogan:

Langer ut mot Norge

Tyrkias president Tayyip Erdogan uttalte onsdag at flere nordiske land er «terror-reir». Under den omtalen inkluderte han også Norge.

«TERROR-REIR»: Det er det Tyrkias president nå kaller flere nordiske land. Foto: AFP / NTB
«TERROR-REIR»: Det er det Tyrkias president nå kaller flere nordiske land. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nesten alle nordiske land er «terror-reir», uttaler den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan. Til journalister presiserte han at omtalen også gjelder Norge.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Onsdag sa han at nesten alle nordiske land har blitt «reder av terror», og gjentok en trussel om å blokkere Finland og Sveirges tilbud om Nato-medlemskap dersom de ikke holder terrorrelaterte løfter gitt til Tyrkias hovedstad Ankara.

Som følge av Russlands invasjon i Ukraina, søkte både Sverige og Finland om å bli medlemmer av Nato.

En drøy måned etter at Sverige og Finland leverte sine offisielle søknader om medlemskap til Nato, snudde Tyrkia på deres tidligere veto mot medlemskapene.

I tillegg la han til at andre Nato-allierte land som Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia og Storbritannia tillater grupper Tyrkia selv anser som terrororganisasjoner, å drive fritt, ifølge en tekst delt av formannskapet.

Uttalelsene kommer bare en dag etter at Erdogan møtte Russlands president Vladimir Putin, sammen med den iranske presidenten Ebrahim Raisi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer