Det sa Bredahl klart ifra om i et Facebook-innlegg som har gått som en farsott den siste tida.
- Bakgrunnen for det hele er at jeg har sett på de såkalte riksnyhetene. Der virker det som det bare er innafor Ring 1 ting stort sett foregår, sier 67-åringen til Dagbladet.
Han lister opp noen saker som har preget mediebildet den siste tida:
- Været i Oslo
- Follobanen
- Nedleggelsen av ABC-klinikken
- Oslo er stort, men dere tror jo Oslo er Norge. Det bor over 700 000 i hovedstaden, men det bor jo 4,7 millioner mennesker andre steder i landet, sier Bredahl.
Du kan lese noen av Dagbladets saker om været her, Follobanen her og ABC-klinikken her.
Det var iFinnmark som omtalte den ramsalte kritikken først.
- Hele landet
Vardøværingen påpeker at han mener de store mediene bør bli bedre til å dekke det ganske land.
- Dette er ikke sånn sør-nord-syting fra en nordlending. Dette gjelder både Midt-Norge, Vestlandet og Sørlandet, sier Bredahl.
- NRK har jo distriktskontor fortsatt, de har jo et særlig ansvar - som er statsfinansiert, legger han til.
67-åringen nevner faren for at intensivberedskapen i Kirkenes skal legges ned som et konkret eksempel på en sak han mener er underdekket.
- Det betyr at hvis noen bor her har behov for intensivbehandling, så er det rundt 800 kilometer til Tromsø og 570 til Hammerfest. Det er ikke mye til likeverdig helsetilbud.
Han trekker fram dekning av nedleggelsen av ABC-klinikken ved Ullevål sykehus som et eksempel på Oslo-dekningen i media.
- Det er mange fødetilbud innenfor kort avstand mange steder i Oslo. Nedleggelsen blir slått opp som en menneskerettskrenkelse, men at det er flere hundre kilometer til nærmeste fødestue mange steder, det skrives lite om.
- Full storm
Bredahl påpeker at det er dårlig vær andre steder enn i hovedstaden også.
- Det var et paradoks da det føyk snøfokk i Oslo, med fare for fem til femten centimeter snø. Det ble slått stort opp i media, sier han og legger til:
- Samme uka hadde vi full storm her oppe. 16 veier var stengt i lang tid, og nødetatene kom ingen vei. Dét var en for liten hendelse til å bli oppslag.
- Settes søkelys
Finnmark, og grisgrendte strøk i Norge generelt, sliter med fraflytting. Bredahl mener politikerne må ta tak.
- Media kan ikke gjøre mye med at vi er Norges største fraflyttingsområde, men det er politikerne som setter rammevilkårene for hvem som kan bo her, sier han og viser til dyre flybilletter som et eksempel.
Han nevner blant annet NRKs sak om en familie på fire som må bruke nesten 50 000 kroner for å fly mellom Kjøllefjord i Finnmark og Sandnessjøen i Nordland.
Selv har han opplevd at flybilletter fra Vardø til Kirkenes har vært dyrere enn Kirkenes - Roma, tur - retur, forteller han.
- Det må settes litt søkelys på ulike rammevilkår uavhengig av hvor du bor. Har vi et likt helsetilbud uavhengig av bosted? Svaret er nei. Har vi like rammevilkår? Svaret er nei, sier Vardøværingen.
Tiraden på Facebook har ikke gått upåaktet hen, hundrevis har delt budskapet til Bredahl.
- Det er stort sett bare positive tilbakemeldinger fra de som deler. De vil fremme budskapet. Folk er enige om at noe må skje.