Lofoten, Vesterålen og Senja

Langer ut mot Oslo-vedtak

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kommer med syrlig stikk til Oslo Høyre etter vedtak om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

SPØKEFUGL: Frank Bakke-Jensen (H) tyr til humor og ironi for å svare på Oslo Høyres vedtak om å verne Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning. Forsvarsministeren befinner seg på Troms og Finnmark Høyres årsmøte i Tromsø. Foto: Privat
SPØKEFUGL: Frank Bakke-Jensen (H) tyr til humor og ironi for å svare på Oslo Høyres vedtak om å verne Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning. Forsvarsministeren befinner seg på Troms og Finnmark Høyres årsmøte i Tromsø. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Høyre vil verne havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning og oljeutvinning.

Vedtaket ble fattet enstemmig på Oslo Høyres årsmøte lørdag, som del av en miljøresolusjon.

Fylkeslagets beslutning vekker reaksjoner i nord.

Også Troms og Finnmark Høyre har årsmøte i helga. Til stede i Tromsø er forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, som søndag morgen «hamret ned» en uttalelse under frokostkaffen.

I uttalelsen, som ble vedtatt av et enstemmig fylkesmøte, sender Bakke-Jensen et syrlig stikk til Oslo Høyres vernevedtak.

Vindmøller på NRK-tomta

Forsvarsministeren skriver ironisk at Høyres nordligste fylkeslag støtter Oslo Høyre i lokalpartiets oppgjør med den kunnskapsbaserte politikkutviklingen partiet har ført fram til nå:

«Vi mener prinsippene om konsekvensutredninger og samfunnsøkonomiske beregninger før politiske vedtak, har virket strengt begrensende på utviklingen av nasjonen.»

Videre fremmer finnmarkingen spøkefullt flere forslag til behandling på partiets landsmøte i mars, deriblant å regulere den gamle NRK-tomta som vindmøllepark, samt etasjebegrensning på nye og restaurerte bygg i Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer