Langer ut mot PST-rapport: - Latterlig

I dag advarte PST-sjef Benedicte Bjørland mot den kinesiske telegiganten Huawei. Det liker den kinesiske ambassaden dårlig.

ADVARTE: PST-sjef Benedicte Bjørnland advarte om Kina og Huawei. Den kinesiske IT-giganten har vært brukt som utstyrsleverandør både av Telia og Telenor. Her sammen med justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ADVARTE: PST-sjef Benedicte Bjørnland advarte om Kina og Huawei. Den kinesiske IT-giganten har vært brukt som utstyrsleverandør både av Telia og Telenor. Her sammen med justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På det fasjonable Oslo-hotellet The Thief på Tjuvholmen la PST i dag fram sin åpne trusselvurdering foran et samlet norsk pressekorps.

I dokumentet lister sikkerhetstjenesten opp en rekke utfordringer de mener utgjør - eller kan utgjøre - en trussel for norsk sikkerhet.

Etterretning fra fremmede stater og terror, er blant temaene som omtales i rapporten.

«Latterlig»

Blant det PST er mest bekymret for, er såkalte datanettverksoperasjoner som statlige aktører står bak, og står på svart på hvitt i rapporten.

Det som ikke nevnes med ett ord i rapporten, er det kinesiske teknologiselskapet Huawei. Etter at PST-sjef Benedicte Bjørnland hadde oppsummert trusselvurderingen for norsk presse, gikk hun likevel ut og advarte mot selskaper som nettopp telegiganten Huawei.

- Vi må være oppmerksomme på Huawei som aktør, som man kan regne at har tette bånd og samarbeid med kinesiske myndigheter, sa Bjørnland.

Kinas ambassade kaller PST-rapport «latterlig». Det er ingen interessekonflikt mellom Kina og Norge, melder den kinesiske ambassaden til NRK.

«Kina respekterer alltid Norges suverenitet og nasjonale sikkerhet, og har aldri blandet seg i Norges interne forhold», skriver ambassaden i en uttalelse til statskanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer