Corona:

Langer ut mot regjeringen

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) sier at hun forventer en regjering som er mer frampå når det gjelder håndtering av coronasituasjonen.

STIKK: Erna Solberg kom med et stikk til regjeringen etter at Statsminister Jonas Gahr Støre kom med deres nye coronatiltak. Video: Regjeringen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til at regjeringen ikke har innført tiltak for å bremse smittespredningen tidligere.

- I tre uker har Helsedirektoratets råd om munnbind og smittekarantene ligget på regjeringens bord uten oppfølging - før i dag. I tre uker har bønnen om tydeligere råd og føringer for kommunene og statsforvaltningen ligget på regjeringens bord uten at de har fått svar - før nå.

- Jeg vil være tydelig på at jeg forventer en regjering som er mer frampå, som tenker mer beredskap og føre var, som handler raskere, som kommuniserer tydeligere og som lytter mer til faglige råd som tidlig kan gi en god respons på smitteøkningen.

- Om man velger å ikke følge faglige råd, bør man i offentligheten begrunne hvorfor man har valgt å ikke gjøre det. For i dag innfører man nasjonale råd som Helsedirektoratet ga for tre uker siden.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) svarer på kritikken.

- Denne påstanden om at råd har blittt liggende i mange uker, uten å ha blitt fulgt ... Det nærmeste jeg kommer er spørsmålet om man skulle ha hatt nasjonale påbud om munnbind, eller lokale muligheter for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer