Langer ut mot Røkke

Kjell Inge Røkkes tilbud om å kjøpe alle aksjene i Aker RGI er et slag i ansiktet på minoritetsaksjonærene, mener formannen i bedriftsforsamlingen i Aker RGI, Borger A. Lenth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenth har tidligere framstått som en av Røkkes støttespillere. Han ledet det utvalget som Aker RGI opprettet for å granske kritikken mot Røkke fra Folketrygdfondet og dets administrerende direktør Tore Lindholt.

I et brev til Aftenposten, Dagens Næringsliv og Finansavisen skriver Lenth at Røkke med sitt tilbud til aksjonærene i Aker RGI ikke lenger arbeider for aksjonærenes felles beste.

At mange andre har hjulpet til med å svekke verdiutviklingen av Aker RGI-aksjene, mener Lenth er av underordnet betydning i nåværende situasjon.

- Når han (Røkke, red. anm.) nå velger å utnytte markedets fortsatte skepsis, svikter han sine medaksjonærer. Det minste hovedaksjonæren (Røkke) bør gjøre, er å gi aksjonærene et bedre tilbud, heter det i brevet.

Lenth peker på at han gjennom sine tillitsverv i ulike Aker-selskaper har fulgt utviklingen av konsernet tett.

- De industrielle utfordringene har stort sett vært møtt med kraft og dyktighet, og selskapet har lenge framstått som solid og lønnsomt med ressurser for nye satsninger. Verdiutviklingen for aksjonærene har imidlertid ikke avspeilet dette, skriver Lenth uten at han vil gå inn på den enkelte årsakene til denne utviklingen.

Bedriftsforsamlingsformannen gjør det også klart at han ikke er begeistret for Kjell Inge Røkkes signaler om et svært lukket Aker RGI, dersom Røkke klarer å ta selskapet av børs. Lenth understreker at Aker RGI er et selskap av stor betydning for norsk økonomi og næringsliv, og betegner det som naturlig at et så viktig selskap er børsnotert.

(NTB)

IKKE ENIGE: Borger A. Lenth (t.h) er svært misfornøyd med Kjell Inge Røkkes tilbud på Aker-aksjer.