Langer ut mot sine egne: - Dødsønske

At president Donald Trumps egen partifelle satte kjepper i hjulene for en rask avstemning om å øke krisestøtta, ser ikke ut til å falle i god jord.

LITE FORNØYD: President Donald Trump er tilsynelatende lite fornøyd med partifellene for tida. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB
LITE FORNØYD: President Donald Trump er tilsynelatende lite fornøyd med partifellene for tida. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Med mindre republikanerne har et dødsønske, må de godkjenne utbetalingene på 2000 dollar så fort som mulig, skriver Trump, som også understreker at «det er det riktige å gjøre».

- 600 dollar er ikke nok, skriver Trump videre.

Dette kommer etter at Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, stanset Demokratenes forsøk på å få en rask avstemning om å øke krisestøtten til amerikanerne.

Uvanlig situasjon

Like før jul ble partene i Kongressen enige om corona-krisepakka på 900 milliarder dollar. Så satte presidenten seg på bakbeina. Likevel signerte han pakka motvillig søndag, etter å ha blitt overtalt av republikanere og blitt lovet at kongressen skulle ta opp hans krav, altså blant annet å øke engangsstøtta.

Konflikten har forårsaket en uvanlig situasjon: Trump og demokratene jobber for samme utfall.

For ett døgn siden sa Representantenes hus, hvor demokratene har flertall, seg enig med Trump om å øke engangsstøtten i krisepakka. Nå er det opp til Senatet å avgjøre.

Trumps parti har blitt kastet ut i kaos og konflikt over hans krav om å øke støtten, skriver The Guardian, mens nyhetsbyrået AP skriver at presidentens krav har forårsaket en dyp splittelse blant Republikanere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer