Milliardær Lars Seier Christensen:

Langer ut mot Trump-kritikere: «Skolepiker»

- Egentlig kan jeg forstå ham, sier en av Danmarks rikeste menn om Donald Trumps avlyste Danmark-besøk.

FCK-EIER: Milliardæren Lars Seier Christensen eier fotballklubben FC København, og er blant Danmarks rikeste menn. Nå langer han ut mot Trump-kritikerne. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FCK-EIER: Milliardæren Lars Seier Christensen eier fotballklubben FC København, og er blant Danmarks rikeste menn. Nå langer han ut mot Trump-kritikerne. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump annonserte i natt at han avlyser sitt planlagte besøk til Danmark 2. og 3. september.

Årsaken er, ifølge presidenten selv, danskenes kalde skulder i møte med Trumps uttalte ønske om å kjøpe Grønland fra Danmark.

Trumps avlysning er blitt møtt med krass kritikk, fra både amerikanere og dansker. USAs president er blitt kalt «et barn» og avgjørelsen er blitt kalt «fornærmende».

Nå tar en av Danmarks rikeste menn, Lars Seier Christensen, Trump i forsvar.

- Jeg gremmes

Milliardæren langer på Facebook ut mot de mange Trump-kritikerne, og kaller de som har reagert kraftigst på avlysningen for «skolepiker».

- Egentlig kan jeg godt forstå ham, skriver Christensen, som er deleier i fotballklubben F.C. København, om Trumps avgjørelse.

Han mener Trumps forslag er blitt misforstått av danskene, og skriver at danske «politikere oppfører seg som en flokk provinsielle klapphatter» ved å avvise forslaget uten engang å vurdere det.

- Ingen respekt for hvorfor USA - som er vår eneste reelle beskytter i en stor og farlig varden og de facto i vidt omfang betaler for vår sikkerhet - er bekymret for Grønland, som Danmark slett, slett ikke har styrke til å forsvare i en krisesituasjon, skriver Christensen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer