Langer ut mot Trump-tilhengere

Presidenten mener Trump ikke kan si at han elsker USA, om han ikke aksepterer at han tapte valget.

RASER: President Joe Biden går til angrep på Trumps tilhengere. Foto: Rebecca Droke / AP / NTB
RASER: President Joe Biden går til angrep på Trumps tilhengere. Foto: Rebecca Droke / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i to delstater.

– Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa han i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin. Begrepet middelklasse inkluderer i USA gjerne arbeiderklassen.

Han sa at ikke alle republikanere er MAGA-republikanere, men pekte på de mange som har tatt ekspresident Donald Trumps Make America Great Again-slagord til farlige og hatefulle høyder.

Senere mandag fløy han til Pittsburgh i Pennsylvania, der han talte til stålarbeidere og understreket at Trump er en tidligere, tapende president.

– Man kan ikke elske landet og si hvor mye man elsker det om man bare aksepterer ett av to resultater av et valg – nemlig om man vinner eller taper på grunn av juks, sa han.

Det fins ingen bevis for utstrakt juks under valget i 2020, som Trump hevder ble stjålet fra ham.

SPRÅKBLEMME: Det går skikkelig galt for president Joe Biden under en minnesmarkering for Holocaust. Video: AP. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Både Wisconsin og Pennsylvania er vippestater som Trump vant i 2016, men som Biden tok i 2020 og trenger å vinne igjen i 2024, om han selv stiller til gjenvalg.

I begge stater forsøker demokratiske kandidater ved mellomvalget i november å vinne senatsseter som hittil er holdt av republikanere, og det er også hard strid om guvernørpostene.

Mandagens besøk var tredje gang Biden besøker Pennsylvania på en uke, og lørdag var det Trump som besøkte delstaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer