Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Langer ut mot Twitter

Det hvite hus' pressesekretær anklager Twitter og andre sosiale medieplattformer for å behandle presidenten urettferdig.

SOSIALE MEDIER: Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany langer ut mot Twitter og andre sosiale medier for å politisk partiske. Video: AP Vis mer

Pressesekretær Kayleigh McEnany holdt torsdag pressekonferanse fra det Det hvite hus.

- Jeg vil starte med å anerkjenne den grusomme tragedien i Minnesota. George Floyds dødsfall er tragisk. Justisdepartementet er allerede i gang med en gransking, innledet McEnany.

Onsdag truet president Donald Trump med å stenge ned sosiale medier. Det skrev han selv på Twitter, etter at Twitter la ut faktasjekker på to av twittermeldingene hans.

- Vi kommer til å kraftig regulere det, eller stenge dem ned, før vi kan la dette skje, skriver han på Twitter.

NTB skriver at Donald Trump torsdag vil signere en egen presidentordre om sosiale medier. Den tar sikte på å etablere nye regler for regulering av hvordan selskaper modererer innholdet på nettsidene sine, ifølge CNN.

Sosiale medier ble også tema under onsdagens pressekonferanse.

- Det er på tide å få fakta på plass om Twitter og andre sosiale medieplattformer som retter fordommene sine mot president Trump og andre konservative på nettet, sa McEnany.

- «Faktiske nazister»

McEnany anklager Twitter for partiskhet, og mener konservative amerikanere, deriblant Trump, i uforholdsmessig grad er utsatt for faktasjekking i sosiale medier.

Hun viser til Twitter-ansatte Yoel Roth, som i en melding på sin Twitter-side i 2017 omtalte «faktiske nazister i Det hvite hus.»

- Ingen faktasjekk ble gjort av denne hårreisende, støtende og falske påstanden om De hvite hus og dets ansatte, sa McEnany.

Videre bestrider at Twitter-meldingene som ble faktasjekket var feilaktige.

Hun og anklager Twitter for å ha tillat kinesiske myndigheter å spre konspirasjonsteorier på Twitter uten faktasjekk.

- De er tilsynelatende ivrige etterr å sensurere president Trump og hans ansatte, men mer tilbakeholdne når det kommer til Kina. Men ingen tror mer på ytringsfriheten enn presidenten, og han vil sørge for at teknologiselskaper ikke svekker ytringsfriheten, sier hun.

Hun retter kritikk mot andre tech-giganter som Google og Facebook.

Ut mot mediene

Yoel Roth har de siste dagene blitt gjenstand for anklager om at han var personlig involvert i avgjørelsen om å faktasjekke presidenten. En talsperson for Twitter for tidligere forsvart Yoel overfor CNN.

- Ingen enkeltperson hos Twitter er ansvarlig for våre retningslinjer, og det er uheldig at én ansatt holdes ansvarlig for selskapets beslutninger, sier talspersonen.

Under pressekonferansen trakk McEnany også fram det mener er eksempler på at mediene har kommet med feilaktige opplysninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!