<b>JEVNLIGE RAZZIAER:</b> Dette bildet er fra en politirazzia i februar. Denne uka har politiet igjen besøkt fristaden Christiania i København. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
JEVNLIGE RAZZIAER: Dette bildet er fra en politirazzia i februar. Denne uka har politiet igjen besøkt fristaden Christiania i København. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Hasjsalg i Pusher Street i Christiania:

Langeren trodde han satte seg i en taxi. Det var en politibil på razzzia

Den letteste arrestasjonen, ifølge politioverbetjent.

(Dagbladet): For halvannet år siden ryddet innbyggerne av Christiania, fristaden i København, selv bort «Pusher street», der hasjsalget skjer åpenlyst, og utvalget er stort.

Men hver gang de fjernes, kommer de tilbake igjen.

Onsdag slo politiet til igjen. 116 personer ble arrestert for besittelse, mens 3,5 kilo hasj og fire våpen ble beslaglagt. Torsdag var politiet på plass igjen. Det var også bodene, og nye beslag og arrestasjoner ble gjort, skriver Politiken.

Politioverbetjent Lars-O. Karlsen forteller til den danske avisa at så lenge hasj er ulovlig, stenger de bodene.

- Vi så helst at ingen satt opp boder, og at det ikke var åpenlyst hasjsalg på Christiania og på Pusher street. Det er ulovlig, og det er politiets oppgave, så da jobber vi med det.

Han sier politiet har hatt mindre ressurser til å bekjempe hasjsalg på grunn av gjengkonfliktene som har pågått i hele høst. Men at det nå igjen kommer høyere på prioriteringslista.

I samme intervju forteller Karlsen om en av de letteste arrestasjonene.

Mens razziaen pågår, kommer en langer ut fra Christiania. Han tror han setter seg i en taxi, og ser ikke at varebilen han setter seg i har politilogo.

Da politiet henvender seg til ham, viser det seg at han har med seg 1200 ferdigrullede hasjsigaretter.