Langet ut: - Bare tull

Mulla Krekar (63) mener det ikke er noe problem for ham at han er dømt for terrorplanlegging i Italia. - Nordmenn betaler 15 millioner kroner.

I RETTEN: Mandag og tirsdag skal Oslo tingrett ta stilling til om utleveringsvilkårene for Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, er oppfylt. Dette sa Krekar til pressen før retten ble satt. Video: Per Ervland. Reporter: Øystein Sæthre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Najmuddin Faraj Ahmad (63), bedre kjent som mulla Krekar møter igjen i Oslo tingrett i dag.

Han ble pågrepet 15. juli år, samme dag som han fikk en dom på tolv års fengsel for terrorforbund i Italia. Krekar har anket den italienske dommen, som dermed ikke er rettskraftig.

- Bare politisk spill

Italia begjærte Krekar utlevert 18. juli, og det er grunnlaget for at Krekar har sittet i varetekt siden. Krekars advokat Brynjar Meling har anket fengslingen, som ble forkastet av lagmannsretten.

Nå har påtalemyndigheten, ved PST, fremmet begjæring om prøving av utleveringsvilkårene for Krekar. Og det er denne behandlingen som vil foregå i Oslo tingrett i dag og i morgen.

Krekar selv ankom sal 127 i Oslo tingrett via varetektskjelleren klokka 08.55 i dag.

- Denne saken er bare et politisk spill. Jeg hørte på noen av «dokumentene» og bevisene i Italia og PST, men det er ingenting, sier Krekar til pressen.

- De kan ikke forstå hvem som snakker, om det er mulla Krekar eller hans bror.

- Nordmenn betaler 15 millioner kroner

Samtlige tilhørere i salen ble sjekket av politiet på vei inn, og sikkerheten rundt rettsmøtet er strengt. Krekar sier han ikke ser på det som et problem at han har mottatt en dom på tolv år for terrorforbund i Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer