Langfingret

BERLIN (Dagbladet): Mannen som fikk sydd på et dødt menneskes hånd - er blitt langfingret. Nå etterforskes Clint Hallam for å ha brukt den påsydde legemsdelen til å rappe kredittkortene fra en nær venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk presse forteller at 49-åringen fra New Zeeland ble tatt hånd om av franskmannen Thierry de Cottignies etter den vellykkede operasjonen. Cottignies følte solidaritet med Hallam, som var blakk og sto på bar bakke. Selv har han gjennomgått en levertransplantasjon.

De to mennene fikk et nært kameratforhold til hverandre. Men det var brått slutt, da velgjøreren oppdaget at Clint Hallam hadde stukket sin nye høyrehånd dypt ned i lommeboka hans.

Med de stjålne kredittkortene greide han å heve nesten 200 000 kroner. Nå etterforskes saken av politiet. Clint Hallam mistet hånden sin under en arbeidsulykke i et fengselsverksted. Han sonet en dom for bedrageri.

Hallam ble det første menneske til å få en vellykket håndtransplantasjon. Etter operasjonen i USA for et år siden, er han i stand til å ta oppvasken og knytte sin egen slipsknute. Og altså raske med seg andre folks verdisaker.