Langt flere flyktninger tar utdanning

Resultatene etter introduksjonsprogrammet er de beste på ti år. Men regjeringen innrømmer at de ikke er fornøyd.

GÅR BEDRE: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner skryter av de siste tallene for introduksjonsprogrammet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GÅR BEDRE: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner skryter av de siste tallene for introduksjonsprogrammet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flyktninger som kommer til Norge har rett til et introduksjonsprogram som går fulltid over to år. Programmet består av opplæring i norsk og samfunnskunnskap og tiltak med sikte på at flyktningen kommer i arbeid eller utdanning.

I dag kommer resultatene fra hvordan det gikk med deltakerne i introduksjonsprogrammet i 2018, og de viser at rekordmange av deltakerne er i arbeid eller utdanning ved endt program - 55 prosent.

Det er en økning fra 48 prosent siden i fjor (se tabell).

Andelen som er i jobb er stabilt på 25 prosent, mens det er en svak økning i flyktninger som er i utdanning. Tallene er basert på kommunenes rapportering om hva deltakernes hovedbeskjeftigelse er ved programmets slutt.

- 45 prosent er verken i jobb eller utdanning etter endt introduksjonskurs. Er ikke det altfor dårlig?

- Over halvparten av alle som avsluttet introduksjonsprogrammet i fjor, gikk direkte til videre utdanning eller jobb. Det er det beste tallet på ti år. Det lover godt, men regjeringen har større ambisjoner og vil ha bedre resultater, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner om resultatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer