Langt fra alle er fornøyd med eiendomsmegleren

Men det går rett vei.

FORNØYD: Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund er fornøyd med fremgangen fra i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORNØYD: Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund er fornøyd med fremgangen fra i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): 55 prosent av de spurte i en undersøkelse Opinion Perduco har gjennomført for Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) svarer at de kan tenke seg å bruke samme eiendomsmegler neste gang de skal selge boligen.

I samme undersøkelse i fjor sa 47 prosent av boligselgerne sa det samme.

- Årets resultater er «all time high» på nærmest alle områder, sier en fornøyd EFF-direktør Christian Vammervold Dreyer.

I tillegg svarer 58 prosent av boligselgerne at de ville anbefale megleren overfor andre som skal selge boligen. I fjor sa 49 prosent av de spurte at de kunne være «ambassadører» overfor megleren de benyttet ved siste boligsalg.

- I hvor stor grad en kunde vil anbefale deg overfor andre potensielle kunder er på alle måter selve lakmustesten for et selskap — om de virkelig lykkes. Da er det spesielt gledelig at nettopp på dette området har vist størst fremgang i år, sier Dreyer.

- Har blitt proffere
Han mener kravet om fem års utdanning for å kunne jobbe som ansvarlig megler har slått meget positivt ut.

Innføringen av eiendomsmeglingsloven i 2008, hvor det ble et lovkrav om minimum tre års meglerutdanning og to års arbeidserfaring for å kunne kalle seg eiendomsmegler, har bidratt til at bransjen i dag er 100 prosent utdannet.

- Jeg tror denne profesjonaliseringen gjenspeiles i årets undersøkelse, fortsetter Dreyer.

- Mye bedre etter visning
61 prosent av de spurte er generelt tilfredse med eiendomsmeglerne, mens 53 prosent svarte det samme i fjor.

Prosessen etter visning peker seg særlig positivt ut. Her sier nå 62 prosent av de spurte seg fornøyde, mot 50 prosent i fjor.