Langt fra smekkfullt

FROGNER (Dagbladet): Rettssalen i Frogner grendehus er tilsynelatende smekkfull hver dag. Men dette bildet viser at det er en illusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes mange ledige sitteplasser for alle som måtte ønske å følge «norgeshistoriens største rettssak». Og ikke bare fredag, da dette bildet ble tatt:

Til og med da sorenskriver Trond Våpenstad innledet hovedforhandlingen klokka 9 sist tirsdag, ble 5- 6 stoler stående tomme da fotografhorden var jagd på dør og retten ble satt. Fredag sto mellom 15 og 20 stoler ubenyttet til enhver tid.

Men det er ikke lett å komme inn likevel.

- Vi har delt ut adgangskort til samtlige 110 sitteplasser, sier rettsbetjent Roy Arne Kristensen - til daglig ansatt ved Eidsivating lagmannsrett.

De 110 kortene ble lenge før rettssaken fordelt slik:

80 til media og publikum, 23 til pårørende, fem til politiet og to til Nes herredsrett. Men langt fra alle kort er i bruk hele tida. Media har hovedtyngden av de 80 plassene. Men mange journalister og fotografer følger rettsforhandlingene i det tilstøtende pressesenteret, hvor det er lagt lydlinje og kamerabilde. Heller ikke alle pårørende bruker sine kort fullt ut.

- Vi har oppfordret alle som ikke bruker sine adgangskort i kortere eller lengre perioder, til å låne dem ut. Vi har oppfordret alle som vet at de ikke kommer tilbake til retten til å levere inn sine kort. Slik kan vi få inn tilskuere, sier rettsbetjent Kristensen.

LEDIGE STOLER: Bildet ble tatt like før retten ble satt etter lunsj fredag.