Langt fram til amerikansk frihandelsavtale

Quebec: Amerikanske toppledere har fyrt av startskuddet for forhandlingene om verdens største frihandelsområde. Men veien fram til en endelig avtale om er lang og kronglete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toppmøtet ble bokstavelig talt overskygget av enorme mengder tåregass, på grunn av en liten gruppe militante demonstranters forsøk på å rive ned sperringene rundt møtelokalene. Men nærmere 20.000 demonstranter gikk i fredelig tog gjennom byen, og markerte at det er alternative syn på hvordan kontinentet kan utvikles.

- Det verste er at de bruker de samme ordene som oss, men med helt ulike løsninger, sier Jane Henderson, en av deltakerne på det alternative Folkets toppmøte i Quebec til NTB.

Ulike

Meningsforskjellene kom også til syne inne i konferansesalene. De 34 landene i Sør- og Nord-Amerika, samt Karbia, er så ulike som jordklodens nasjoner kan bli. Regionen omfatter verdens eneste supermakt, USA, og noen av verdens minste land, som for eksempel Antigua med 75.000 innbyggere.

b> Av regionens 800 millioner innbyggere lever 220 millioner i fattigdom. Skeptikerne til frihandelsavtalen mener avstanden mellom fattige og rike vil øke, ikke minske. Flere sør-amerikanske ledere påpekte i helga at handel alene ikke er nok til å få bukt med verdensdelens fattigdomsproblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer