Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Langt fram til budsjettenighet

60 prosent innsatsstyrt finansiering av pasientbehandling ved sykehusene er fortsatt Frps ufravikelige krav når partiet fortsetter budsjettforhandlingene med regjeringspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag samlet Frp-leder Carl I. Hagen gruppestyret i partiet med rådgivere til strategimøte før budsjettforhandlingene med regjeringspartiene fortsetter i ettermiddag.

Fremskrittspartiet understreker at det er god tone i forhandlingene. Men de blir ikke enige i dag.

- Nei, vi har lang vei fram, fastslo finanspolitisk talskvinne Siv Jensen overfor en rekke medier mandag formiddag.

Hun slo fast at partiet står fast på at den innsatsstyrte finansieringen (ISF) av pasientbehandlingen ved sykehusene må være 60 prosent. Frp mener så stor andel såkalte ISF-midler vil gi sykehusene insentiv for å behandle flere pasienter.

- Det betyr at køene går ned og folk slipper å vente lenge på å få behandling for lidelsene sine. Jeg håper at det kommer på plass i dag, sa Jensen etter gruppestyremøtet.

Regjeringspartiene er skeptisk til den høye ISF-andelen. De mener det vil styre for mange helsemilliarder mot lidelser som er enkle å behandle, slik at tyngre og vanskeligere lidelser, som for eksempel psykiske lidelser, vil tape.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media