Kvinner i Trøndelag Ap vil ikke ha Giske på topp

- Langt ifra avgjort

Fylkesordfører Tore O. Sandvik mener alt ligger til rette for at Trond Giske blir fylkesleder i Trøndelag. Nå får han kritikk fra Arbeiderpartiets eget kvinnenettverk.

KVINNEOPPROP: Kvinner i Trondheim Ap tok tidligere i år initiativ til et opprop med krav om å få en kvinnelig leder i Trøndelag Ap. Fra venstre: Heidi Linge, Tine Christin Eikevik, Camilla Winsnes og Anette Ystgaard. Foto: Tormod Ellingsen
KVINNEOPPROP: Kvinner i Trondheim Ap tok tidligere i år initiativ til et opprop med krav om å få en kvinnelig leder i Trøndelag Ap. Fra venstre: Heidi Linge, Tine Christin Eikevik, Camilla Winsnes og Anette Ystgaard. Foto: Tormod Ellingsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er synd at noen prøver å gjøre dette til en maktkamp, når dette i utgangspunktet handler om hvilke verdier vi som parti og fylkeslag skal ha, sier leder Heidi Linge i Charlottenlund og Brundalen arbeiderlag til Dagbladet.

Hun var blant initiativtakerne til et opprop i Adresseavisen i mars, der 20 Ap-kvinner gikk ut med krav om at den neste lederen i fylkeslaget må være en kvinne.

Linge sier kvinnene har fått overveldende støtte etter oppropet.

- Slik vi ser dette er valget lagt ifra avgjort. Vi har tror på at valgkomiteen gjør kloke valg og legger frem en innstilling til leder som Trøndelag kan samles om og ha tillit til, sier hun.

- Nær 100 prosent

Uttalelsene fra Ap-kvinnene i Trøndelag kommer som et resultat av et Vårt Land -intervju med fylkesordfører i Trøndelag og mangeårig Giske-venn Tore O. Sandvik.

På spørsmål om hvordan han vurderer sjansene for at Giske blir innstilt som ny fylkesleder foran årsmøtet i Trøndelag Ap 29. august, svarer Sandvik:

- For alle som kan telle, er vel sjansen nærmere 100 prosent, om forslagene fra partiorganisasjonen skal bli vektlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer