- Langt mindre skader enn først antatt

Men havaristen utgjør en stor risikofaktor og mange fugler er døde.

IKKE TØMT: Skipet Full City ligger fortsatt ved Såstein i Langesund. Foto: Torbjørn Berg.
IKKE TØMT: Skipet Full City ligger fortsatt ved Såstein i Langesund. Foto: Torbjørn Berg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Skadene etter oljekatastrofen i Langesund er langt mindre enn først antatt, sier havnedirektør og innsatsleder i Telemark, Finn Flogstad, på en pressekonferanse i dag.

Massiv fugledødLikevel har oljen ifølge Norsk ornitologisk forening tatt livet av minst 153 fugl. Ornitologene har estimert at 20 prosent av sjøfuglene i Bamble er oljeskadd. I Kragerø ca ti prosent. 65 fugl er brakt inn til behandling ved fuglesykehuset i Langesund havn.

Bamble kommune, i Langesund og Såstein der havariet skjedde, er situasjonen i fjæresteinene fortsatt alvorlig. Men det er mindre olje nedover kysten mot Kragerø og Portør. Ute på havet er det ikke mer olje å hente, og profesjonelle mannskaper blir permittert.

Skipet kan lekke mer- Vi begynner å dimitere den svenske kystvakta, men vil fortsatt beholde fartøyer i beredskap. Den store risikofaktoren nå er Havaristen, sier beredskapsdirektør i Kystverket, Johan Marius Ly.

Smit Salvage er nå i gang med å tømme «Full City». Bergingsselskapet har pumpet opp 260 kubikkmeter olje og vann som hadde lekket inn i lasterommet på «Full City», som sprakk i bunnen da den grunnstøtte. Oljen i bunkerstankene og oljen som har lekket inn i maskinrommet er ennå ikke rørt. Blir det stor sjø og en ny storm, er det fare for lekkasje herfra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer