Langt unna oppklaring

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens kristiansanderne blir stadig mer utålmodige på en oppklaring av barnedrapene for 15 dager siden, har Kripos-etterforskerne reist hjem for å ta helgefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig synes det som en pågripelse er lenger unna enn politiet så optimistisk har antydet helt siden jentene ble funnet drept i Baneheia.

Utålmodig

I mellomtida er ingenting som før i naturskjønne Baneheia.

- Alle er utålmodige, folk venter sårt på en oppklaring, sier Viktor Lindkvist, som griller pølser med fem barn ved 3. Stampe.

Stadig flere undrer seg over hvorfor politiet så sterkt antyder en rask oppklaring, uten at de pågriper noen.

- Foreløpig stoler vi på politiet, vi kan jo ikke annet, sier Lindkvist.

Han håper at folk igjen vil søke tilbake til naturskatten like ved bykjernen. I går var det folketomt som i ødemarka.

Mye tyder på at etterforskerne ikke får noe gratis. Tvert om virker det som barnedrapene må oppklares gjennom tradisjonelt politiarbeid og eliminasjonsmetoden.

Derimot kan det komme et gjennombrudd dersom det viser seg at de tallrike tekniske funnene på åstedet kan knyttes direkte til gjerningsmannen. I det øyeblikket det foreligger en DNA-profil, vil politiet starte arbeidet med å ta blodprøver av en rekke personer.

Alibisjekk

Mens Kripos-etterforskerne tar en hvil etter 11 dagers intenst arbeid, skal 25 lokale etterforskere arbeide videre med saken. Politiavdelingssjef Ragnar Ringvold opplyser at arbeidet i helga vil konsentrere seg om alibisjekk og vitneavhør.

De taktiske etterforskerne skal være innstilt på å bruke lang tid på oppgaven.

Hovedårsaken skal være at politiet mangler sikre vitneobservasjoner om jentenes bevegelser de siste minuttene drapskvelden.

Tok store sjanser

Tipsene skal heller ikke inneholde opplysninger om at jentene er blitt sett sammen med mistenkelige personer.

Dette er oppsiktsvekkende fordi mellom 100 og 200 personer oppholdt seg i Baneheia da drapene skjedde. Morderen har med andre ord tatt store sjanser, ikke minst fordi han brukte lang tid på å skjule likene under einerkvister og granbar.