Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Langt unna slik jeg husker ham

Personer nær Erik Andersen (57) kjenner ham ikke igjen i hans egen forklaring.

FEM MÅNEDER: Rettsaken mot Lommemannen startet i Follo tingrett i går. Tingrettsdommer Eirik Vikanes er rettens administrator med medommerne.
Foto: Hans Arne Vedlog
FEM MÅNEDER: Rettsaken mot Lommemannen startet i Follo tingrett i går. Tingrettsdommer Eirik Vikanes er rettens administrator med medommerne. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): I dag starter Lommemannen-tiltalte Erik Andersen (57) det han kaller sin egen «selvbiografi» i Follo tingrett. Han skal forteller om sitt liv fra da han var barn og fram til nå.

Dagbladet oppdaterer deg fortløpende av som kommer fram i retten i dag i våre kommende saker.

I går forklarte han med egne ord hvorfor han mente at han hadde blitt overgriper. Han er tiltalt for å forgrepet seg på 66 unge gutter, men innrømmer bare en tredjedel av dem.

Han oppga depresjon, kjedsomhet og spenning blant grunnene til som fikk dominobrikkene til å falle. Han understreket at det hele var ingen unnskyldning, men forhåpentligvis en forklaring.

Dagbladet har vært i kontakt med en venn og en nabo av Erik Andersen. De kjenner ikke igjen mannen som sitter i Follo tingrett.

- Dette var helt nytt for meg. At han skal ha hatt depresjoner og at han søkte unge gutter for spenningens skyld er så langt unna lsik jeg kjenner ham som det kan komme, si er en tdligere venn og kollega fra motorsportmiljøet til Dagbladet.

Han sier det var et sjokk da han fikk høre at Erik Andersen fra Bergen var utpekt som Lommemannen. Det er det ennå.

- Jeg har aldri klart, og klarer fremdeles ikke å se for meg han som en overgriper, sier han.

En nær nabo av Andersen sier til Dagbladet at han kjenner ham som en helt vanlig, grei mann.

- Vi tenkte aldri tanken at noe var galt, sier han.

- SERIEOVERGREP:
Bilde fra et overvåkingskamera som viser en mann som er mistenkt for å ha antastet gutter mellom 6 og 12 år over sørlige Norge.
Tegning: Politiet / SCANPIX
- SERIEOVERGREP: Bilde fra et overvåkingskamera som viser en mann som er mistenkt for å ha antastet gutter mellom 6 og 12 år over sørlige Norge. Tegning: Politiet / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media