STADIG FLERE: NAV betjener flere og flere nordmenn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STADIG FLERE: NAV betjener flere og flere nordmenn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Langtidsledigheten i Norge øker

Oslo er verst rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 71.600 personer var helt arbeidsledige ved utgangen av juni. Det en økning på 3 prosent sammenlignet med juni i fjor.

Arbeidsledigheten er nå på 2,8 prosent, opplyser Nav.

Oslo er det fylket i Norge som har flest arbeidsledige. Arbeidsledigheten i Oslo er nå vesentlig høyere enn gjennomsnittet for resten av landet.

Langtidsledige - Tallet på arbeidsledige i Norge som har vært registrert ved Nav mellom ett og to år, øker kraftig. Dette tyder på at det er vanskelig for dem som har vært arbeidsledige lenge å finne nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Så mye som halvparten av de arbeidsledige har vært arbeidssøkere i over et halvt år. Det er dobbelt så mange som har vært ledige mellom ett og to år enn det var for ett år siden.

Bygg og anlegg Arbeidsledigheten øker mest innenfor akademiske yrker og undervisning. Det er færre ledige i bygg og anlegg og i industrien sammenlignet med juni i fjor.

Selv om ledigheten nå går ned innenfor bygg, anlegg og industri er det i disse yrkesgruppene arbeidsledigheten er høyest. Den ligger på landsbasis mellom 4,3 og 4,4 prosent. Lavest er ledigheten innenfor pleie og omsorg med 1,1 prosent.

Oppland, Vestfold, Vest-Agder og de nordligste fylkene fra og med Sør-Trøndelag og nordover har nedgang i arbeidsledigheten.

Oslo verst Den største økningen er i Sogn og Fjordane med 21 prosent oppgang i ledigheten. Oslo er det fylket i landet som har den høyeste ledigheten, og der øker også tallet på langtidsledige veldig mye.

12 415 personer er helt ledige i Oslo. Det er en økning på hele 6 prosent sammenlignet med juni i fjor. 3,7 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledig.

Høyest ledighet er det i bydel Gamle Oslo. Lavest er ledigheten i Vestre Aker og Ullern.

Vendepunkt? Justert for sesongvariasjoner har ledigheten både i Norge og i Oslo ikke hatt noen sterk økning det siste kvartalet.

- I Oslo har ledigheten bare økt med 125 personer disse tre månedene. Det tilsvarer 1 prosent. Det kan være et tegn på at arbeidsledigheten i Oslo har nådd et vendepunkt, sier fungerende fylkesdirektør Henrik Lyng i Nav Oslo.

Høyest arbeidsledighet finner vi i bydel Gamle Oslo. Lavest ledighet er det i bydelene Vestre Aker og Ullern med 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

(NTB)