Langtransportarbeidere vil blokkere all godstrafikk

En aksjonsgruppe for langtansportarbeiderne vil stanse all transport- og godstrafikk til og fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksjonistene varsler at de innen 60 timer blokkerer samtlige fergekaier og grenseoverganger.

Leder for aksjonsgruppa, Arve Wessel, sier til NTB at flere tusen sjåfører vil gå til aksjon samtidig over hele landet, og at sjåførene vil holde blokaden til de får et akseptabelt tilbud fra arbeidsgiversiden.

- Vi føler oss oversett i lønnsoppgjøret, og mener dette er den eneste måten vi kan bli hørt på, sier Wessel. Langtransportsjåførene krever et helt nytt lønnsystem i årets oppgjør, som innebærer fast timelønn på 50 kroner gjennom hele døgnet når sjåførene er på veien. Sjåførene krever dessuten 300 kroner i kosttillegg ved utenlandskjøring, og 221 kroner for kjøring i Norge.

Aksjonsleder Wessel sa på en pressekonferanse i Oslo i dag, at sjåførene vil bort fra dagens system, der de får provisjonslønn av omsetningen på kjøretøyet.

De planlagte aksjonene er et selvstendig initiativ fra sjåførene, og Wessel sier til NTB at aksjonen verken har støtte av Norsk Transportarbeiderforbund eller Norsk Rutebilarbeiderforbund.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer