Langvarig psykiatrisk pasient

39-åringen som er foreløpig siktet for dobbeltdrapet på et ektepar i Sandnes i natt, har en lang fortid som psykiatrisk pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen har vært i et langvarig behandlingsforhold til Rogaland psykiatriske sjukehus. Han har vært innlagt et betydelig antall ganger, siste gang for to år siden, sier direktør Jørg Eirik Waula ved Rogaland psykiatriske sjukehus til NTB.

I løpet av den siste toårsperioden har 39-åringen ifølge Waula fått behandling ved en voksenpsykiatrisk poliklinikk, med regelmessig tilbud om samtaler og medisinering.

Avvist

Ifølge NRK skal 39-åringen for to uker siden ha bedt om å bli innlagt igjen, og dette skal sykehuset ha avvist.

- Disse opplysninger kjenner vi ikke igjen, men vi holder på å sjekke om det kan stemme, sier Waula.

Utover dette vil ikke sykehuset opplyse noe om mannens lidelser og hvordan tilstanden hans har vært den siste tiden. Waula sier imidlertid at det ligger nært i kortene at mannens psykiatriske tilstand har noe med drapene å gjøre.

Ikke vurdert

Fordi 39-åringen har skadet seg selv og nå er innlagt på sykehus, har det ikke vært mulig å gjennomføre slike vurderinger av ham i etterkant av dobbeltdrapet natt til lørdag.

Rogaland psykiatriske sykehus var i helgen i ferd med å samle de opplysninger de har om 39-åringen. I morgen skal det avgis en foreløpig rapport til Fylkeslegen i Rogaland.

(NTB)