Allsang på 17. mai

Lanserer 17. mai-eksperiment

Norges største allsang-eksperiment rett etter årets 17. mai-salutt.

SALUTT: Klokka 13 på 17. mai blir det salutt her ved Akershus festning og åtte andre festninger i landet - i alt 21 skudd med fem sekunders mellomrom. Så starter det største allsangeksperimentet i norsk historie. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SALUTT: Klokka 13 på 17. mai blir det salutt her ved Akershus festning og åtte andre festninger i landet - i alt 21 skudd med fem sekunders mellomrom. Så starter det største allsangeksperimentet i norsk historie. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets 17. mai blir noe utenom det vanlige.

Barnetogene er avlyst, store arrangementer er no-go, og korpsene får spille – men med minst en meter avstand i lengderetning og en meter skulder mot skulder.

For å skape fellesskapsfølelse på nasjonaldagen, i ei tid da vi blir oppfordret til å holde avstand, har kulturminister Abid Raja (V) foreslått følgende:

Nasjonal allsang av «Ja, vi elsker dette landet», rett etter klokka 13 på nasjonaldagen. Nå er de siste brikkene i Rajas allsang-plan i ferd med å falle på plass.

- Noe for historiebøkene

- Jeg håper alle sammen i hele Norge blir med på å synge nasjonalsangen sammen ‪på 17. mai‬. Om det er ute på balkongen, på plenen, utenfor huset eller hjemme i stua, spiller ingen rolle, sier kulturministeren til Dagbladet.

- Jeg håper vi får fram det fantastiske norske fellesskapet, og at vi kan få årets feiring til å bli minnerik og noe for historiebøkene, særlig når coronaen setter så store begrensninger for hva vi kan gjøre og ikke gjøre, fortsetter han.

NRK bekrefter at «Ja, vi elsker» og invitasjonen til alle om å være med går live i den tradisjonsrike, nå så utradisjonelle 17. mai-sendingen på tv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer