AVGÅENDE: Fylkesmann i Aust-Agder og leder for Arendalsuka Øystein Kåre Djupedal, tar denne uka i mot politikere og media under Arendalsuka. Ved nyttår går han av som fylkesmann. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
AVGÅENDE: Fylkesmann i Aust-Agder og leder for Arendalsuka Øystein Kåre Djupedal, tar denne uka i mot politikere og media under Arendalsuka. Ved nyttår går han av som fylkesmann. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Lanserer seg selv som kulturminister-kandidat

Tidligere SV-topp Øystein Kåre Djupedal kan tenke seg å bli kulturminister i en Arbeiderparti-regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Djupedal var nestleder i Sosialistisk Venstreparti og kunnskapsminister i den rødgrønne regjeringen fra 2005 til 2007. Nå er han fylkesmann i Aust-Agder, men går av ved nyttår. I sommer ble det kjent at han har meldt seg ut av SV og blitt AP-medlem.

- Jeg kjenner ikke igjen det SV jeg var stolt av, sier Djupedal til Aftenposten.

Han erkjenner at det kanskje også er snakk om at han selv har endret standpunkter på noen områder.

- Jeg er nærmere Aps politikk på mange områder. Jeg er mer positiv til EU enn jeg har vært. Jeg tror Jonas kan bli en strålende statsminister, sier Djupedal.

Årsaken til at han går av som fylkesmann ved nyttår er at fylkesmannsembetene i de to Agder-fylkene slås sammen. Djupedal hadde lyst til å fortsette, men setter nå sin lit til at andre muligheter dukker opp. Han har allerede stilt seg til disposisjon for Ap, men understreker at han ikke har planer om å komme inn på Stortinget eller bli ordfører i Arendal.

- Men hvis Ap danner regjering igjen og spør om jeg vil bli kulturminister, er det helt sikkert at jeg sier ja, sier Djupedal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram