Lanserer terrorfri sone på DB.no

- Vi gir leserne et alternativ under rettssaken, sier Dagblad-redaktør John Arne Markussen.

FORBEREDER DEKNING AV RETTSSAKEN:. Dagbladets redaktør John Arne Markussen varsler en ny alternativ forside på DB.no uten artikler om terrorsaken som starter i Oslo tingrett neste uke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORBEREDER DEKNING AV RETTSSAKEN:. Dagbladets redaktør John Arne Markussen varsler en ny alternativ forside på DB.no uten artikler om terrorsaken som starter i Oslo tingrett neste uke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hører av og til fra lesere og pårørende at det blir mye om terrorsaken i mediene. Neste uke blir en intensiv periode, ettersom rettssaken mot Breivik starter. Derfor skal DB.no ha en egen terror-fri utgave, så leserne får et alternativ, sier Dagblad-redaktør John Arne Markussen.

Egen knapp Mandag lanserer DB.no en knapp øverst på siden, der leseren selv kan velge en alternativ forside. Den blir fri for nyheter om rettssaken mot Anders Behring Breivik.

I likhet med andre medier skal Dagbladet bruke store ressurser på å dekke terrorrettsaken, som starter mandag.

- Leserene vil likevel være sikret en alternativ forside på nett uten terrorstoff, fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. Det blir interessant for oss å se lesertallene og responsen på denne løsningen, sier Markussen.

- God ide Redaktørforeningens leder Nils Øy er positiv til løsningen.

- Jeg synes det er en kjempegod ide og et bra tilbud til de som har vondt når de ser bilder av eller leser om Breivik. Løsningen viser hvilke muligheter som ligger i internettmediene, sier Øy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer