Nytt prevensjonsmiddel

Lanserer vrengbare unisex-kondomer

En malaysisk gynekolog har funnet opp et helt nytt kondom, som kan brukes av begge kjønn.

UNISEX: Her viser oppfinner John Tang Ing Ching fram unisex-kondomet Wondaleaf, som kommer ut på markedet i desember. Foto: Twin Catalyst/Reuters/Scanpix
UNISEX: Her viser oppfinner John Tang Ing Ching fram unisex-kondomet Wondaleaf, som kommer ut på markedet i desember. Foto: Twin Catalyst/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember kommer et helt nytt prevensjonsmiddel på markedet, utviklet av den malaysiske gynekologen John Tang Ing Ching.

Wondaleaf Unisex Condom heter kondomet. Ifølge Reuters hevder oppfinneren at det er verdens første unisex-kondom, som både menn og kvinner kan bruke.

Kan vrenges

Nå håper han at kondomet vil gi folk mulighet til å ta bedre kontroll over sin seksuelle helse, uavhengig av kjønn eller seksuell orientering.

- Det er rett og slett et vanlig kondom dekket av et selvklebende lag som fester seg til enten vagina eller penis, i tillegg til å dekke det tilstøtende området for ekstra beskyttelse sier Tang.

Det selvklebende stoffet sitter bare på én side av kondomet, slik at det kan vrenges og dermed kan brukes av begge kjønn.

Tynt, men sterkt

Kondomet er laget av polyuretan, et stoff som er godkjent til medisinsk bruk, og som normalt sett er blitt brukt til å dekke sår med.

Materialet er tynt og fleksibelt, men også sterkt og vanntett.

- Så fort du setter det på, vil du ofte ikke innse at det er der, sier gynekologen til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.