Lanseres som ny KrF-leder

Oslo KrF lanserer Hans Olav Syversen som ny KrF-leder, og peker på at også Østlandet, ikke bare bibelbeltet, må være representert i KrFs ledelse.

NY KRF-LEDER? Hans Olav Syversen lanseres som ny KrF-leder under ett døgn etter at KrFU gikk for Dag Inge Ulstein som deres kandidat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY KRF-LEDER? Hans Olav Syversen lanseres som ny KrF-leder under ett døgn etter at KrFU gikk for Dag Inge Ulstein som deres kandidat. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

KrFU kunngjorde i går sin støtte til utviklingsminister Dag Inge Ulstein som ny partileder.

Ulstein er, sammen med landbruksminister Olaug Bollestad, den fremste favoritten til å overta ledelsen av partiet etter at Kjell Ingolf Ropstad trakk seg på lørdag. Enkelte har også pekt på Ida Lindtveit Røse.

Oslo KrF lanserer nå en fjerde kandidat: KrF-tungvekteren Hans Olav Syversen.

- Vi har mange gode kandidater, både Olaug og Dag Inge kan bli gode partilederne. Hvis partiet tenker utenfor boksen er også Hans Olav Syversen aktuell. Oslo KrF er opptatt av at vi nå får en ryddig men også ganske rask prosess, sier fylkesleder i Oslo KrF, Jan-Erik Fjukstad Hansen, til Dagbladet.

Hans Olav Syversen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse i denne saken.

Oslo: - Noen fra Østlandet

Syversen har tidligere vært statssekretær ved Statsministerens kontor. Han var også partiets parlamentariske leder fra 2011 til 2013, og nyter etter det Dagbladet kjenner til stor respekt i partiet.

Oslo KrF forteller Dagbladet at det kan være på tide med en partileder som ikke kommer fra bibelbeltet på sør- og sørvestlandet.

- Bollestad og Ulstein nevnes jo av mange. Oslo KrF mener altså at Hans Olav Syversen også må inn i lederdiskusjonen?

- Ja, i denne fasen er det naturlig å tenke bredere. Og KrF kan trenge en fra Østlandet inn i partiledelsen. Så får vi se om flere synes det samme, sier fylkesleder Fjukstad Hansen videre.

KrF har tre representanter på Stortinget etter at partiet falt under sperregrensa ved valget tidligere i høst: Ropstad, Bollestad og Ulstein.

Agder: - Noen på Stortinget

Per Sverre Kvinlaug, leder i Agder KrF, utelukker i praksis alle andre enn Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein som ny KrF-leder.

I tillegg til Bollestad og Ulstein er KrFs stjerneskudd Ida Lindtveit Røse nevnt som mulig arvetager etter Kjell Ingolf Ropstad.

Men i likhet med Hans Olav Syversen, sitter heller ikke Røse på Stortinget de neste fire åra.

- Det er for tidlig å konkludere nå, men mitt utgangspunkt et at den nye lederen bør sitte på Stortinget, sier Kvinlaug til Dagbladet.

EN LITEN SNACK: Da Kjell Ingolf Ropstad (KrF) skulle svare om gutterom-skandalen, kom en liten overraskelse fra sidelinja. Vis mer

Bollestad i tenkeboksen

Ropstad varslet lørdag sin avgang som både partileder og barne- og familieminister etter avsløringer om at han i årevis har hatt gratis pendlerbolig uten å betale skatt.

Formelt går han av som partileder på KrFs landsstyremøte fredag. Nestleder Bollestad tar over partiledervervet inntil en ny leder er på plass.

Olaug Bollestad har fortsatt ikke bestemt seg for om hun vil stille som lederkandidat eller ei.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer