Lanseres som nye Ap-topper

Kamzy Gunaratnam (31) og Zaineb Al-Samarai (32) foreslås som kandidater til andreplassen bak Jonas Gahr Støre til stortingsvalget neste år.

KANDIDATER: Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (t.v.) og Zaineb Al-Samarai, leder av Oslo Arbeidersamfunn, er tydelige stemmer som allerede gjør en god jobb for partiet, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Oslo kommune / Sturlason og Lars Eivind Bones / Dagbladet
KANDIDATER: Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (t.v.) og Zaineb Al-Samarai, leder av Oslo Arbeidersamfunn, er tydelige stemmer som allerede gjør en god jobb for partiet, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Oslo kommune / Sturlason og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamzy fra Sri Lanka er varaordfører i Oslo og oppvokst i Groruddalen. Hun er ønsket av Bjerke Ap.

Zaineb fra Irak er leder av Oslo Arbeidersamfunn og oppvokst på Holmlia. Hun er ønsket av Søndre Nordstrand Ap.

Jonas: - Gledelig

- Som partileder er det gledelig å se unge, dyktige partifeller som ønsker å satse på politikken og bruke engasjementet sitt til å bidra til et mer rettferdig Norge.

- Både Zaineb og Kamzy er tydelige stemmer som allerede gjør en god jobb for partiet, og begge er gode kandidater for Arbeiderpartiet, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Marianne Marthinsen varslet tidligere i uka at hun ikke ønsker gjenvalg til Stortinget. Ved 2017-valget sto Marthinsen som nummer to på Oslo-lista, bak Jonas Gahr Støre, og med Jan Bøhler, Siri Gåsemyr Staalesen og Espen Barth Eide på de neste plassene.

Øke til seks

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, mener det er et realistisk mål å øke fra fem til seks stortingsmandater.

- Da må vi løfte oss i Oslo. Det skal vi få til. Vi er heldige som har mange flinke kvinner og menn som ønsker å gjøre en innsats for partiet, byen og landet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer