Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lånte bilen til full 14-åring

BERGEN (Dagbladet): Kvinnen (22) var godt full da hun overlot bilnøklene til en 14-åring som ikke var stort bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle kvinnen fra Høyanger i Sogn er nå dømt til 21 dager betinget fengsel og 7000 kroner i bot for brudd på vegtrafikkloven, skriver avisa Firda.

Det var de to lekdommerne som mente en betinget dom var passende straff for kvinnen som er i en spesiell omsorgssituasjon. Rettens administrator mente imidlertid at kvinnen burde idømmes fengselsstraff, blant annet fordi kjøringen skjedde på en svært farefull måte som lett kunne endt i ei ulykke.

Det var like før midnatt 31. januar i år at 14-åringen, som hadde en promille på 1,76 to timer etter kjøreturen, satte seg bak rattet etter en privatfest. Men etter bare vel 300 meter ble den hasardiøse bilturen stanset av politiet.

Grunnen var at bilen kjørte på feil side av ei trafikkøy i Høyanger sentrum. Den sterkt animerte 14-åringen satt bak rattet, den 22 år gamle kvinnen satt i passasjersetet og en tredje person i baksetet.
Blodprøven som ble tatt av kvinnen to timer seinere viste en promille på 2,10.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!