Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lånte finansmann penger - mister handikap-bolig

Rickard Lindquist (33) lånte finansmannen Christer Tromsdal 650 000 kroner. - Jeg kjenner ikke Lindquist, sier Tromsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): — Ja, jeg vet at jeg har vært dum. Fryktelig dum, innrømmer Rickard Lindqvist.

Det er tre år siden Lindqvist ble påkjørt, da han kjørte motorsykkel i Oslo. Etter et år på sykehus og mange operasjoner sitter han i rullestol og er lam fra brystkassa og ned.

— Jeg fikk en stor erstatning av forsikringsselskapet. Pengene ble investert i en leilighet på Nesøya. Leiligheten var spesialtilpasset min situasjon som funksjonshemmet, sier Lindqvist.

Lånte ut penger
Via en kamerat fikk Rickard Lindqvist «et tilbud han ikke kunne si nei til».

— Finansmannen Christer Tromsdal ville låne penger. Jeg fikk pant i leiligheten hans på Aker Brygge. Via advokat Stian Fergestad sin klientkonto overførte jeg 650 000 kroner til Tromsdal. Jeg skulle få 15 prosent rente, og lånet skulle tilbakebetales innen en måned, sier Lindqvist.

Siden november 2007 har han ikke sett pengene.

— De 650 000 kronene skulle jeg bruke til å sluttfinansiere leiligheten på Nesøya. Nå har jeg ikke råd til å bo der lenge og må selge, sier den fortvilte rullestolbrukeren.

Han har fortsatt håp om å få tilbake pengene, siden han har tinglyst pant i leiligheten Christer Tromsdal disponerer på Aker Brygge.

— Jeg vet at mange vil si at jeg har vært naiv. Men når en advokat ordner alt og jeg fikk sikkerhet i pant i leiligheten, trodde jeg alt var i orden. Men nå sitter jeg her, og er lurt opp i stry, sier Lindqvist.

— Du syntes ikke det var merkelig at noen vil gi deg 15 prosent rente for å låne ut pengene i en måned?

— Nei, jeg trodde det ville være god butikk. Jeg trengte pengene.

Kameraten hans, Ben Rached Youssef, beklager situasjonen Lindqvist har kommet i.

— Jeg har fryktelig dårlig samvittighet overfor Rickard, fordi jeg formidlet kontakt med Christer Tromsdal. Jeg hadde aldri drømt om at noen kunne være så simple at de ikke betaler tilbake et lån på 650 000 kroner fra en lam mann som sitter forsvarsløs i rullestol, sier Ben Rached Youssef.

Tromsdal nekter
Advokat Thor Bache-Wiig, som representer Rickard Lindqvist, har begjært boligen til Christer Tromsdal tvangssolgt.

— Min klient har andre prioritet, forhåpentligvis får han tilbake pengene sine. Rettsmøtet er berammet 30. oktober i Oslo, sier advokat Bache-Wiig.

Crister Tromsdal sitter for tida i varetekt i en annen sak, men hans advokat Brynjar Østgård bekrefter at Tromsdal er orientert.

— Tromsdal avviser at han har lånt penger fra Lindqvist. De 650 000 kronene som ble overført var ikke noe lån, men ifølge Tromsdal en investering fra Ben Rached Youssef i et svensk eiendomsprosjekt, sier advokat Østgård.

I det samme eiendomsprosjektet Tromsdal er siktet for bedrageri.

Via sin advokat sier Tromsdal:

— Jeg kjenner ikke Lindqvist og har aldri lånt penger av ham. Derfor avviser jeg selvfølgelig kravet.

— Det er ingen tvil om at dette er et lån fra Rickard Lindqvist til Christer Tromsdal, sier advokat Thor Bache-Wiig.

Ifølge den tinglyste låneavtalen forfalt lånet 20. januar 2008, og Christer Tromsdal skulle betale 97 500 kroner i måneden i renter.

— Simpelt
Advokat Stian Fergestad som ifølge Lindqvist ordnet med lånedokumentene og tinglysningen av pantet, er ikke spesielt interessert i å kommentere saken.

— Så vidt jeg husker var det en annen advokat som ordnet med tinglysningen. Og som advokat har jeg taushetsplikt og kan ikke kommentere klientsaker, sier advokat Stian Fergestad.

Ben Rached Youssef som Christer Tromsdal hevder overførte de 650 000 kronene mener Tromsdal prøver å trenere saken.

— Tromsdal vet godt at han lånte pengene fra Rickard Lindqvist, sier Ben Rached Youssef.

OSLO 20090224:
Arkivbilde av Christer Tromsdal som kommer til Oslo tingrett for å vitne under saken mot John Sandstrøm og Pål Herlofsen i november ifjor.
Arkivfoto Morten F. Holm / SCANPIX.
OSLO 20090224: Arkivbilde av Christer Tromsdal som kommer til Oslo tingrett for å vitne under saken mot John Sandstrøm og Pål Herlofsen i november ifjor. Arkivfoto Morten F. Holm / SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling