Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lånte fritidsbåt og kjørte den rett på land: - Havnet 13 nautiske mil feil. Det sier litt om promillenivået

Politiet rykket torsdag morgen ut til meldinger om en båt som hadde kjørt på land ved Dale i Sandnes kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Da de kom fram til stedet fant de båtføreren og en passasjer som begge hadde kommet seg på land. «Kapteinen» var beruset - såpass beruset at han hadde navigert seg 13 nautiske mil feil, og hadde tatt feil av øst og nord, skriver politiet på Twitter.

- Det er en fritidsbåt på 27 fot som nå står på land. Kapteinen trodde han var på Jørpeland, men hadde tatt feil og er på Dale - 13 nautiske mil (24 km) unna. Det sier litt om promillenivået, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Båten ligger nå i fjæra, og vil bli liggende der inntil eieren finner noen som kan sikre den.

Eieren hadde ifølge politiet lånt ut båten sin og var ikke med på seilasen. Det har så langt ikke lykkes politiet å gi eieren den lite hyggelige meldingen om hva som har skjedd med båten hans.

De to mennene om bord, som er i henholdsvis 30- og 40-åra, var begge beruset ifølge politiet.

- Kapteinen er kjørt inn til politihuset for å avgi alkotest. Han blir anmeldt for å ha ført båt med promille, sier Solheim.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over materielle skader på båten, men opplyser at begge de to mennene slapp uskadd unna ulykken,

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media