- Lånte penger før han rømte

Irakeren (32) som er siktet for drapet på Cathrine Halvorsen (34) i Kongsvinger, rømte med flere tusen kroner i lommeboka. Han reiser trolig med falsk identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venner og bekjente av 32-åringen sier til Dagbladet at irakeren lånte over 10000 kroner før han forsvant. - Han lånte litt penger her og litt penger der. Til sammen må det ha vært over 10000 kroner. Kanskje opptil 15000 kroner, sier flere som kjenner ham.

Falsk identitet

Politiet i Hedmark jakter fortsatt på mannen de har siktet for drapet på Cathrine Halvorsen. Politiet tror han først dro til Oslo, deretter til utlandet. Han kan ha reist til Tyskland, Irak, England eller Egypt. - Vi vet ikke hvor han er, og jeg vil ikke kommentere hvilke tips vi har fått inn, sier politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt. Etter det Dagbladet får opplyst, kan han ha reist ut av landet med en annen identitet. Som Dagbladet skrev i går, har irakeren tilgang til et tysk pass. Han skal ha oppgitt falsk identitet til myndighetene i Tyskland, og reiser derfor trolig under et annet navn.

- Det blir ikke lett å finne ham. Dersom 32-åringen vil forsvinne, så klarer han det, sier venner av den drapssiktede.

Kilder i politiet sier det kan bli vanskelig å få tak i siktede, ettersom han har pass og trolig bruker en annen identitet. Politiet har fått bekreftet at siktede har oppholdt seg i Tyskland, noe han ikke har oppgitt på asylsøknaden. Irakeren kom til Norge 6. januar i år. Hovedproblemet til drapsetterforskerne er at 32-åringen trolig har reist ut av landet før han ble etterlyst med navn og bilde i Schengen-området og gjennom Interpol. Dermed har han fått over ei ukes forsprang. Selv om venner og UDI sier at siktede ikke har en voldelig historie i Norge, bekrefter sikre kilder at han har vært innblandet i flere voldsepisoder i Tyskland. UDI sjekker nå siktedes bakgrunn, men de får ikke svar fra tyske immigrasjonsmyndigheter før på mandag eller tirsdag.

Får se bilder

Politiet i Hedmark forsøker nå å knytte drapssiktede ytterligere til åstedet. Flere vitner har i avhør fått sett bilde av siktede, fordi de kan ha sett ham i nærheten av Cathrine Halvorsens bolig rundt drapstidspunktet. Politiet hadde i går fortsatt ikke fått svar på DNA-prøvene som er sendt til Rettsmedisinsk institutt.

ETTERLYST: 32-åring fra Irak.<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
KVALT: Cathrine Halvorsen (34) ble funnet drept i sin leilighet i Kongsvinger fredag for over ei uke siden. Her arbeider politiets etterforskere på åstedet.