Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn siktet:

- Lånte ut hunder til overgrep

I flere år skal de to mennene både ha forgrepet seg på sine hunder og lånt dem ut til andre for overgrep. Politiet fant til sammen 24 hunder.

SIKTET: Det er dyrekrimgruppa ved politiet i Trøndelag som etterforsker saken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SIKTET: Det er dyrekrimgruppa ved politiet i Trøndelag som etterforsker saken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Mennenes navn dukket opp i forbindelse med en annen etterforskning, og ledet oss fram til dette sakskomplekset. Vi har et tydelig bilde av hvordan dette har vært organisert, men jeg vil foreløpig ikke gå ut med detaljer.

Det sier politiadvokat Aage Sliper Midling til Dagbladet. To menn i 40-åra har de siste 14 dagene vært varetektsfengslet i henholdsvis Trondheim og Rogaland, siktet for seksuell omgang med hunder. De er også siktet for å ha lånt ut hundene til flere andre med samme hensikt.

Adresseavisen omtalte saken først.

Lånt ut til flere

En knapp måned har gått siden politiet kom på sporet av de to siktede mennene. Siden da har det blitt gjennomført ytterligere sju pågripelser i saken - seks menn og ei kvinne.

Samtlige av dem er siktet for å ved ett eller flere tilfeller ha gjennomført overgrep mot hundene. Ifølge Adresseavisen skal dette ha skjedd både hjemme hos de to hovedsiktede og andre steder.

- Hvordan det har vært kommunisert mellom de involverte i saken, ønsker jeg ikke å si noe om. Men det jeg kan si, er at det er en relasjon mellom mannen i Trøndelag og mannen i Rogaland, sier Midling.

TI ÅRS FENGSEL: YouTube-stjernen Austin Jones ble fredag dømt til ti års fengsel. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet / YouTube. Vis mer

24 hunder

Han legger til at begge mennene blir løslatt fredag, da det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. I mellomtida har Mattilsynet tatt midlertidig hånd om 24 hunder som alle skal tilhøre de to hovedsiktede.

- Overgrepene mot hundene mener vi har pågått over flere år. Vi gjennomgår nå bevisene i saken for å finne ut nøyaktig hvor lenge, sier Midling til Dagbladet.

Politiadvokaten legger til at det kan bli flere pågripelser i saken. Dette vil blant annet være avhengig av hva som dukker opp når bevisene nå gjennomgås.

Omfattende beslag

Hvorvidt sakskomplekset utelukkende dreier seg om overgrep mot dyrene, eller om det også har vært snakk om spredning av bildemateriale i saken, ønsker ikke politiadvokaten å kommentere på nåværende tidspunkt. Han forteller imidlertid at det er gjort omfattende beslag av det som beskrives som elektroniske lagringsmedium.

- Dette kan typisk dreie seg om alt ifra mobiltelefoner til harddisker og PC-er, men jeg vil ikke gå inn på nøyaktig hva det er vi har tatt beslag i, sier Midling.

Ifølge Adresseavisen er det dyrekrimgruppa ved Trøndelag politidistrikt som har etterforsket saken. Avisa skriver videre at den trønderske hovedmannen som er siktet har erkjent seksuell omgang med dyr. Rogalandmannens forsvarer, advokat Erik Lea, har fredag ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!