Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lånte ut millioner til egne utpressere

SANDEFJORD (Dagbladet): Utpressingsoffer Thor Christensen (45) lånte millioner til sine egne, ukjente utpressere. - Jeg gjorde det for å hjelpe dem litt ekstra, sa Christensen i sitt oppsiktsvekkende vitneprov i Sandefjord byrett i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han anslo at han hadde lånt ut penger til utpresserne tre- fire ganger, men ikke over en halv million kroner pr. gang. Atle Hamre skal ha tatt imot pengene og levert dem videre til de ukjente utpresserne.

- En tjeneste

- Vi gjorde dem en tjeneste for å slippe ut av deres nett, som vi var langt inne i. Jeg trodde de skulle returnere pengene til oss med rente, sa Christensen i retten.

- Jeg skjønner ikke at det er mulig å komme på tanken engang! repliserte Atle Hamres forsvarsadvokat, Morten Kjensli.

- Hadde jeg ikke lånt ut penger, kunne jeg fått et utpressingskrav som var langt høyere, sa Thor Christensen videre.

Han sa også at dette var et ledd i få slutt på den knallharde utpressingen gjennom mange år og kanskje få greie på hvem som sto bak.

- Atle Hamre og jeg arbeidet hele tida med å finne ut hvem utpresserne var.

- Nå mener politiet at den dagen er kommet, sa advokat Morten Kjensli.

- Jeg har skjønt det, sa Christensen.

Vil ikke dømme

- Det var forferdelig å se at Atle Hamre ble varetektsfengslet. Jeg trodde hele tida at det var utlendinger som sto bak. Hvis det er flere, håper jeg det kommer fram, sa Thor Christensen.

Først seks år etter at saken ble anmeldt, fikk han en følelse av at Atle Hamre kanskje ikke bare var en hjelper og formidler i den gigantiske utpressingssaken.

Den dag i dag vil ikke 45-åringen, som levde med trusler om å bli lemlestet, og betalte ut over femten millioner kroner til utpresserne, dømme i saken.