Fredag ble det innført 30 km/t fartsgrense i Oslo sentrum.
UTE ETTER FARTSYNDERE:  Samferdselsminister Liv Signe Navarsete ønsker å skjerpe inn dagens regelverk. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Fredag ble det innført 30 km/t fartsgrense i Oslo sentrum. UTE ETTER FARTSYNDERE: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete ønsker å skjerpe inn dagens regelverk. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Lappen forsvinner etter åtte prikker

Nytt lovforslag på trappene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte prikker skal automatisk føre til tap av førerkortet, mener samferdselsminister Liv Signe Navarsete som sier at hun vil fremme et lovforslag for å få gjennomført en slik ordning.

Navarsete følger dermed opp ett av de sentrale forslagene fra den arbeidsgruppa som har revidert den nåværende prikkbelastningsordningen.

Hun stiller seg også positiv til at politiet skal få direkte adgang til prikkregisteret, men understreker at arbeidsgruppas forslag skal ut på høring, og at hun vil lytte til de høringsuttalelsene som kommer til departementet.

Slik situasjonen er i dag er det bare et fåtall av dem som får åtte prikker eller flere i løpet av en treårsperiode som mister førerkortet. Ordningen virker med andre ord ikke etter sin hensikt, og Navarsete vil derfor foreslå endringer i veitrafikkloven som er påkrevd for at ordningen skal fungere.

Og det oppnår man ifølge arbeidsgruppa ved at førere med åtte prikker automatisk får inndratt førerkortet av politiet.

(NTB)

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer